l1
l2


 

yf sfdd

 

Paddonnak új navigátor után kell néznie

Március 16.
Kiszáll a Hyundai i20 Coupe WRC jobb oldaláról John Kennard. Az alzenaui csapatban Hayden Paddon társaként ismert navigátor hivatalosan is bejelentette, hogy a 2017-es finn vb futamot követően visszavonul versenyzéstől, így a szezon utolsó negyedében a kiwi srác mellé új társ érkezik.

Az új-zélandi páros a 2000-es évek közepétől dolgozik együtt – egészen pontosan 2005-ben hozta őket össze a sors. Paddon és Kennard a kezdetekben a hazai bajnokságban, majd az N csoportos és S2000-es Világbajnokságon versenyzett, míg nem 2014-ben a Hyundai Motorsport leigazolta őket, és az elmúlt évben egy argentin győzelmet is megünnepelhettek közösen.

A 12 éves szoros együttműködés után Kennard elmondta, hogy várható volt ez a lépés, csupán az ideje volt kérdéses. Egy nehéz döntést meghozva, Hayden Paddont elhagyva augusztustól már nem az ő neve szerepel a Hyundai i20 Coupe WRC-n.

A 2017-es szezonban a párost tehát még Korzikán, Argentínában, Portugáliában, Szardínián, Lengyelországban és végezetül Finnországban láthatjuk egy célért, közösen versenyautóban. A leendő navigátor, akiről hivatalos hírek még nem szólnak, a fennmaradó négy futamot kaphatja meg idén.

Paddon közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint kapcsolatuk azonban nem szakad meg, John a háttérben továbbra is segíteni fogja társát abban, hogy az áhított cél, több futamgyőzelem akár VB címmel fűszerezve is egyszer megvalósulhasson.

Az utódlás kérdése is hamar megoldódott, a német ralin már a brit Sebastian Marshall diktálja az itinert.

Lara