l1
l2


 

yf sfdd

 

Megvan a mezőny a Korzika Ralira

Március 16.
Tizennégy WRC száll harcba a Rali Világbajnokság idei első aszfaltos versenyén. Az M-Sport, a Hyundai és a Toyota a megszokott felállásban érkezik a Tour de Corse-ra, a Citroen kettő helyett most már három C3-assal tervez, míg a helyiek közül ketten választottak Ford Fiesta WRC-t.

A tavalyi győztessel, Sebastien Ogierrel kezdődik a nevezők sora a világbajnokság korzikai állomására vonatkozóan – rajta kívül még Ott Tanak élvezi az M-Sport támogatását, azonban hasonlóan Ford Fiesta WRC-vel utazik a szigetre Elfyn Evans és a mexikói futamot hanyagoló Mads Ostberg is.

Az előző évi megmérettésen második helyet elérő Hyundai Motorsport továbbra is három versenyzőjében reménykedhet. Dani Sordo és Hayden Paddon mellett Thierry Neuville szívta fel magát a legjobban az évad első aszfaltos megmérettésére, hiszen a belga fiú szeretne javítani a 2016-os második helyen.

A finnek tartják magukat az év eleji tervhez - még mindig csak kettő Yaris WRC-t állítanak a rajtvonalhoz Jari-Matti Latvala és Juho Hanninen irányításával.

A negyedik nagy márka, a Citroen a számára hazainak számító versenyen azonban változtat a felálláson – az elmúlt három futamon kettő C3-as WRC-t küldtek harcba, most azonban elkészült a harmadik darab, így Kris Meeke, Craig Breen és Stephane Lefebvre is a legújabb generációs francia csodával bizonyíthat április 6-9. között.

A nemzeti bajnokság résztvevői közül ketten vállalkoztak WRC-vel a futamra - egy-egy Ford Fiesta RS WRC-t vesz kezelésbe április második hétvégéjén Armando Pereira és Alain Vauthier.

A WRC2-es kategóriájában sem lesz csata-hiány, hiszen az R5-ösök száma ezúttal 15-re tehető. E csoportban szeretne hasznos pontokat gyűjteni majd Andreas Mikkelsen a Fabiaval, vagy éppen Eric Camilli, aki Fordék számára hozhat érdekességeket. Beleszólhat még a helyezések alakulásába többek között Jan Kopecky, Teemu Suninen vagy éppen Bryan Bouffier is.

Tour de Corse nevezési lista (PDF)

Lara