l1
l2


 

yf sfdd

 

Veszélyben Ogier mexikói ezüstje!?

Március 16.
A mexikói versenyt követő technikai ellenőrzésen Sebastian Ogier Fordját is tüzetesen megvizsgálták az FIA technikusai és a Ford sebváltóján valamin megakadt az ellenőrök szeme.

Még napokkal a verseny után is beszédtéma a Mexikó rali, miután Kris Meeke egészen egyedi módon fejezte be a versenyt. Az átmeneti riadalom után már a páros is humorral tudta kezelni a történteket – Meeke egy "Sorry" feliratú aláírt sapkát adott a törött VW tulajának, míg navigátora Paul Neagle egy nagyon kreatívan kitöltött kárbejelentőt posztol twitteren.

De nem csak ez ad okot a visszatekintésre, hanem a verseny utáni technikai ellenőrzés. Vasárnap 15:15-kor kezdtek el 5 autót ellenőrizni Jerome Toquet vezetése alatt. 3 órával később kiadásra kerültek az autók - köztük Meeke C3 WRC-je, viszont az 1-es rajtszámú Ford Fiesta WRC nem. Végül helyi idő szerint 21:15-kor került a végleges eredménylista kifüggesztésre, egy fontos kitétellel.

A Timo Rautiainen vezette bizottság közleménye szerint a Fiesta WRC további vizsgálatra szorul. Konkrétan a váltó érintett, ami az ellenőrzéskor plombálásra került, és Európában alávetik egy újabb vizsgálatnak. Ez a kitétel pedig azt jelenti, hogy Ogier második helye a hivatalos eredménylista ellenére sem végleges.

VAdam