l1
l2


 

yf sfdd

 

Baumschlager győzelem és magyar sikerek Ausztriában

Március 19.
Hatalmas hajrával, az utolsó szakaszon nyerte meg Raimund Baumschlager az osztrák szezonnyitót. A Rebenland Rallyn több mint tíz magyar páros állt rajthoz, Hideg Krisztián megnyerte a Mitropa Kupát és a kategóriát, Hadik András Top10-be verekedte magát Ford Fiesta R5-ösével, míg Klausz Kristóf másodikként végzett kategóriájában egy Peugeot 208 R2-essel.


Fotó: ir7.at

Tizenhat gyorsasági szakasszal kezdődött meg nyugati szomszédunk idei rali szezonja - a 2017-es Rebenland Rally március 17-én reggel vette kezdetét. Pénteken hét szakasszal melegítettek be a párosok, míg szombatra kilenc gyors maradt arra, hogy eldöntsék a dobogós helyezések sorát.

A futam nevezési listája már kecsegtető volt, hiszen tíz magyar színekben induló párossal kalkulálhattunk, illetve ott volt még Hideg Krisztián és Kerék István, akik horvát színekben egy Mitsubishivel, illetve Rónay Richárd és Rónay Lucie akik osztrák színekben, egy Lada VFTS-sel adták le jelentkezésüket.

A verseny legjobbja, Raimund Baumschlager egy Skoda Fabia R5-össel egészen az utolsó percekig feszítette a húrt - az osztrák versenyző úgy érkezett a záró power stage-re, hogy másfél másodperces hátránya volt azzal Gerwald Grössinggel szemben, aki egy Ford Fiesta WRC-t terelgetett. A záró 8 kilométeren fordult a kocka - Baumschlager 3,5 tizeddel nyerte a szakaszt, ezzel pedig az összetettbeli éléről is leutasította honfitársát, megnyerve az osztrákok első raliját. A dobogó alsó fokát Niki Mayr-Melnhof foglalta be egy Fiesta R5-össel - az osztrák ugyan kapott egy 10 másodperces büntetést korai rajtért, de e nélkül sem tudott volna előrébb végezni, hiszen közel egy perces hátránya volt a tizenhatodik szakasz után Grössing mögött.


Fotó: ir7.at

A dobogóról épphogy lecsúszva érkeztek Hidegék akiknek így sincs okuk szomorkodni, sőt! – az R5-ös és WRC autók között az összetettbeli negyedik helyet és a Mitropa Kupa győzelmét is megünnepelhették a szombat esti célban, ráadásul az Eurosol Racing Skoda Fabiájával versenyző korábbi gyári VB-s pilótát, Andreas Aignert utasították maguk mögé.


Fotó: Hadik Rally Team

Hadik András az összetettbeli nyolcadik hellyel térhet haza, míg a csapat másik autójában Bodolai László nem járt sikerrel, ő ugyanis már az első szakasz céljában elbúcsúzott a mezőnytől - az autó bal hátsója a pálya szélén egy vasdarabbal találkozott össze.


Fotó: Hadik Rally Team

Hasonlóan a pálya szélére kényszerült még Hetei Zoltán, aki a 10. rész után adta fel mechanikai gondok miatt, Bertus Balázs számára nem hozott szerencsét a 13-as, hiszen BMW 318-assal versenyző pilóta verseny a 13. gyorsaságin ért véget. A Lovász Pál és Kürti Tamás, valamint Rónay Richárd és Rónay Lucie végül nem állt rajthoz.


Fotó: MGR Images

Klausz Kristóf szintén érmet szerzett - Csányi Botond navigálásával a 4-es csoport abszolút második legjobb idejével térhetnek haza. Várkonyi Szabolcs és a Makai Gergely egy Evo IX-essel épphogy, lecsúsztak a 2.-es kategória dobogójáról.

A Historic mezőnyben három magyar páros teljesített a versenyt, a CEZ értékelésben itt Kris Rosenberger jóvoltából hazai győzelem született. A magyarok közül a legelőkelőbb helyen Mekler László és Mekler-Mikó Edit ért célba, akik a CEZ 6. helyet csípték el Alfa Romeójukkal, Wirtmann Ferenc és Barna György a nyolcadik, Merencsis Árpád és Halász Szabó Anetta a kilencedik helyen érkezett célba.

A 2017-es Rebenland Rally végeredménye:
1. Baumschlager R. - Winklhofer P. Skoda Fabia R5 1:36:58.5
2. Grössing Gerwald - Beinke Josefine Ford Fiesta RS WRC +14.0
3. Mayr-Melnhof Niki - Welsersheimb L. Ford Fiesta R5 +1:13.1
4. Hideg Krisztián - Kerék István Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +5:44.3
5. Aigner Andreas - Minor-Petrasko I. Skoda Fabia R5 +5:57.5
6. Gassner Hermann - Thannhauser K. Mitsubishi Lancer Evo X +5:58.1
7. Aigner Gerhard - Hübler Marco Ford Fiesta RS WRC +6:04.9
8. Hadik András - Kertész Krisztián Ford Fiesta R5 +7:11.5
9. Majercák V. - Vejacková M. Ford Fiesta R5 +7:44.5
10. Wollinger Daniel - Forstner Patrick Renault Clio R3 Maxi +8:11.3
14. Klausz Kristóf - Csányi Botond Peugeot 208 R2 +9:32.1
16. Várkonyi Szabolcs - Makai Gergely Mitsubishi Lancer Evo IX +10:57.3
42. Mekler László - Mekler-Mikó Edit Alfa Romeo Alfetta GTV6 +25:25.1
52. Wirtmann Ferenc - Barna György, Ford Escort RS 2000 MKI +38:57.7
56. Merencsics Arpád - Szemmelroth A. Suzuki Swift GTi +45:55.5

Lara