l1
l2


 

yf sfdd

 

Rengeteg R5-ös autóval és magyarokkal indul az EB

Március 22.
Közel harminc R5-össel indul a kontinensviadal ide szezonja az Azori-Szigeteken. A szezonnyitón Kajetanowicz mellett ott lesz a szintén bajnoki címre törő Lukjanuk is, de magyar versenyzőink sem hiányozhatnak - Botka Dávid és Szeles Péter a Citroen DS3 R5-össel támadnak.

Résztvevőkben gazdag, egészen pontosan 64 páros nevét tartalmazó nevezési listát dobtak ki szerdán az Európa Bajnokság szezonnyitó futamának szervezői. Az Azori-Szigeteken a sok-sok portugál duó mellett szép számban akadnak majd olyan versenyzők, akik folyamatos szereplői a sorozatnak. Nem hiányozhat természetesen a lengyelektől érkező Kajetan Kajetanowicz, aki bajnoki címvédőként Fiesta R5-ösnél maradva kezdi meg a menetelést. Hasonlóan a kék ovált választotta magának az az Alexej Lukjanuk, aki VB-s próbálkozás után mégis inkább az EB-nél maradt. Az oroszt ugyan eléggé kamikaze pilótaként ismerjük, de úgy érzi, kellő tapasztalatot gyűjtött már ahhoz, hogy idén Kajtoval karöltve keményen megharcoljon az év végi elsőségért.

A törökök csapata is felkészült a 2017-re – Murat Bostanci a török Castrol Ford Team támogatásával utazik a szigetre, remélhetőleg hasznos pontokért, egy Fiesta R5-ös segítségével. Az élmezőny egyik kakukktojása az a Ralfs Sirmacis, aki Skoda Fabia R5-ösével nemcsak az EB mezőnyében szeretne mozgolódni, hanem az U28-asok között is számolhat helyezéssel, ha úgy sikerülnek a kilométerei. Ide sorolható még az a két kategóriában is ígéretes 2016-os azori bajnok, Ricardo Moura, aki nemcsak a hazai bajnokságba adta le nevezését, hanem az EB értékelésébe is.

Hetessel magyar párosunk próbál szerencsét kontinensünk szezonnyitóján - Botka Dávid és navigátora, Szeles Péter a kis méregzsákkal, a Citroen DS3 R5-össel kezdi meg a kilométereket.

A 2017-es Azori-Szigetek nevezési listája

Lara