l1
l2


 

yf sfdd

 

Ogier megtarthatja a mexikói ezüstöt

Március 22.
Megőrizheti vezető helyét a világbajnoki ponttábla élén Sebastien Ogier. Az M-Sport versenyzőjének sebességváltóját a mexikói futam utáni technikai ellenőrzésen szabálytalannak találták, azonban az FIA felülvizsgálata alapján mégsem ütközik a szabályozással, így az élről várhatja a korzikai folytatást.

Sebastien Ogier a mexikói világbajnoki futamon Kris Meeke mögött a második helyet kaparintotta meg – a megszerzett 22 pontnak köszönhetően pedig átvette az összetettbeli ponttáblán a vezetést. A versenyt követő technikai ellenőrzésen azonban fennakadt a Ford Fiesta WRC váltója, így azt Genfben kivizsgálva függővé tették Ogier második helyét – ha ténylegesen szabálytalannak találják, akkor elvehetik tőle a pontokat. Az eredmény azonban azt mutatja, hogy minden rendben van, és Ogier az első helyen érkezhet a világbajnokság soron következő, korzikai állomására.

Az ellenőrzés során figyelembe vette az FIA vizsgálóbizottsága azt is, hogy pontosan milyen sebváltóval kezdte meg a szezont az M-Sport. A lényegi dolgokat összevetették, és pontosan megegyeztek a paraméterek. "Az illetékesek úgy döntöttek, nem tesznek további lépéseket az ügyben."

Így tehát nyolc pontos előnnyel érkezhet a korzikai rajthoz Sebastien Ogier Toyotás versenytársa, Jari-Matti Latvala előtt.

Lara