l1
l2


 

yf sfdd

 

Peru visszatér a Dakar programba

Március 23.
Az idei szünet után Peru ismét részese lehet a legendás tereprali eseménynek – az ország vezetése úgy érzi, felkészültek és készen állnak, hogy öt év után ismét vendégül láthassák a Dakar rali mezőnyét. A 2018-as menetrend tehát megújulhat Peru visszatérésével.

Peru számára kifejezetten emlékezetes a 2013-as Dakar megmérettetés, hiszen lassan öt éve, hogy a két hetes esemény rajtceremóniáját lebonyolíthatta az ország. Ezt követő években ugyan voltak kezdeményezések, hogy a mezőny érintse az országot, azonban mindig közbeszólt valami és a menetrendet módosítani kellett.

2017-ben az ország már részese szeretett volna lenni a Dakarnak, látványos előkészületek azonban mégis 2018-ra várhatóak, és jövőre a tervek szerint ténylegesen is érintheti a mezőny Perut - a Titicaca-tó mindkét oldalán lesznek szelekítvek, mely már önmagában izgalmakat jelent, hiszen ezzel két országot is érint az adott szakasz.

"Jövőre külön öröm lesz lebonyolítani a Dakart, hiszen a legendás esemény már 40. alkalommal kerül megrendezésre, így ennek apropójából több meglepetéssel is készülünk." - mondta el a Dakar igazgatója, Etienne Lavigne.

"A Titicaca-tó által a bolíviai szekciók is nagyobb hangsúlyt kapnak majd. Ezt egy La Paz-ban töltött pihenőnap követheti, majd az Altiplanot, azaz a Bolíviai-magasföldet is bejárják a résztvevők."

Az esemény előkészületei tehát már javában zajlanak - a 2018-as, azaz a 40. Dakar rali 14 szelektívet rejt majd magában, melyet január 6-20. között bonyolítanak le az amerikai földrészen.

Lara