l1
l2


 

yf sfdd

 

Balogh Jani Skodára vált

Március 24.
Ugyan még egy hét hátra van az ORB szezonnyitójáig, Miskolcon azonban már most felpezsdült az élet. Balogh Jani és navigátora, Holczer Dani egy látványos sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb fegyverét, azt a Skoda Fabia R5-öst, mellyel harcra készen várják a jövő pénteken kezdődő 23. Miskolc ralit.

A miskolci Skoda szalonban megtartott pénteki sajtótájékoztató keretében nemcsak a márkaváltást generáló párost, Balogh Janit és Holczer Danit hallgathattuk a múltról, a jelenről és a jövőbeli tervekről, hanem szemügyre vehettük a leleplezést követően újdonsült versenyautójukat, egy vadiúj Skoda Fabia R5-öst.

Balogh Jani elmondta, hogy a 2016-os szezon igazából bónusz évnek is tekinthető, de emellett már érezték, hogy váltani kellene. Az egész évüket végigkövette a fejtörés, teljesen tisztán azonban csak a szezon vége felé látták, amikor biztossá vált a márkaváltás lehetősége, hogy hogyan tovább. "Lényegében egy projekt ezzel most lezárult, hiszen sikeresen itt áll mellettünk az új autó, más tekintetben azonban most kezdődik egy új fejezet az életünkben ezzel az R5-össel."

A jó hangulatú beszélgetésbe természetesen a navigátor, Holczer Dani is becsatlakozott, aki hozzátette a miskolci pilóta gondolataihoz, hogy valójában ez egy borzasztóan hosszú folyamat eredménye most, amit láthatunk. Dani úgy érzi, hogy 2017-tel egy igazán fontos korszak következik, hiszen az előző éveket figyelembe véve végigjárták a szamárlétrát, most pedig itt állnak a legjobb fejlesztéssel, mellyel jövő héten első ízben el is rajtolhatnak a Miskolc ralin. A váltás már nagyon érett, hiszen mind a ketten úgy érezték, hogy a 2016-os kategóriagyőzelemmel beigazolódott, hogy kinőtték az autót és haladni kell magasabb szintre.

Az autó egyébként a legújabb fejlesztés, vagyis már egy 2017-es specifikációnak felel meg a maga 1230 kilójával, az 1,6-os turbós motorral és a direkt hajtásrendszerrel. A fekete-piros dizájnban pompázó R5-ös a gyári ügyfélprogram részeként került a csapathoz, a szervizháttér azonban változatlan marad - Balázs Öcsi és "fiai” gondoskodnak majd arról, hogy az autó a toppon legyen.

A fiúk már meg is tették az első tesztkilométereket a Skodával: "Nagyon jó technikával állunk szemben, már most jó érzések kavarognak bennem, ha autózom vele. A tesztek során tapasztaltam, hogy szinte minden apró módosítás, változtatás érezhető az autón, mind pozitív mind negatív irányban." - mondta Jani.

A sajtótájékoztató során arra is fény derült, hogy Balogh Janiék Fabia R5-öse mellett még 15 kategóriatárs lesz ott a rajtvonalnál. "A szezonnyitón elég sokan leszünk R5-össel és úgy gondolom, hogy mindenki meg fogja találni az ellenfelét. Hogy milyen időket autózhatunk, hova várhatjuk magunkat, ezzel kapcsolatosan nem tudok még mit mondani, nem szeretnék találgatni sem – az első gyorsasági után meglátjuk, hova illünk be a mezőnybe. Természetesen igyekszem majd gyorsan menni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy bizonyíthassam tudásunkat és az autó teljesítményét." - fejezte be gondolatait a pilóta.

Záró momentumként a közös fotók mellett a szerencsés rajongók és látogatók egy tombolasorsoláson vehettek részt, ahol nemcsak tárgynyereményekre tehettek szert, hanem e sorsolás eredményeképpen Balogh Jani mellé is beülhetnek a jövő heti felkészülés során egy karikára.

Lara