l1
l2


 

yf sfdd

 

Tizenhat R5-ös a Miskolc Rallye-n

Március 27.
Tizenhat R5-ös gyűlt össze az Országos Rali Bajnokság szezonnyitó futamára. A Miskolc ralin a nagyok mellől nem hiányozhatnak a Historic, az ORC és a Rali 2-es mezőny résztvevői sem, akikkel együtt már több mint százan várják a rajtot.

Egészen határozott mezőnnyel rukkolt elő a 23. Miskolc rali, ahol első felvonásként rögtön tizenhat R5-ös jelentkezett az értékes pontokért. A sort a bajnoki címvédő, Herczig Norbi és Bacigál Igor nyitja, akik ezúttal is a Skoda Fabia R5-össel jelentkeztek be a borsodi megyeszékelyre. Hasonlóan a cseh márkát választotta még Vincze Ferenc, Balogh János, Ranga Péter, ifj. Ranga László, Ollé Sándor és Trencsényi József.

A következő nagy csoportot azok a duók teszik ki, akik megnehezíthetik a Skodások életét - a nagy vetélytárs, a Ford is szép számban megtalálható a mezőnyben - a helyi színeket négy Fordos, Hadik András, Kazár Miklós, Bodolai László és ifjabb Kiss fogja képviselni, akik mellől nem hiányoznak majd Fiesta R5-össel Turán Friciék és Kovács Antalék sem.

További izgalmakat ígér a Hyundai-osok alakulata – az alzenauiak által piacra dobott gépezetből nem is egy érkezett hazánkba, hanem rögtön kettő. A Hyundai i20 R5-össel Velenczei Ádám mellett még Lovász Pál harcolhat meg a bajnoki pontokért Miskolcon és térségében. Hozzájuk még egy 208-as T16-os csatlakozik Fogasy Gergely jóvoltából.

Az ORB mezőnye után az ORC kategóriája következik, ahol húsz párossal kalkulálhatnak majd a rendezők – e besorolásban látható majd többek között Maricsek Miklós, Gyarmati Ariel vagy éppen Födő Imre is.

A veteránok is majdnem hasonló számban lesznek ott Miskolcon, egészen pontosan tizenkilencen, plusz négy előfutóval  – a historic bajnokság első megmérettetésén Wirtmann Ferenc nyitja majd a sort és az első versenynapon várhatóan Ördögh Mixi gurul át utolsóként a szakaszokon.

A Rallye2-esek között szépen csemegézhetünk a Ladások nevei között – 2017-ben sem kell megfeledkeznünk a címvédő Vizelli Karcsiról, aki megmaradt a jó kis VFTS-énél, de helyi szinten akad néhány ígéretes név – például Ruszó Krisztiánék vagy éppen Kisubiék is okozhatnak látványos meglepetéseket majd a pályák szélén.

Hell Miskolc Rallye nevezési lista (PDF)

Lara