l1
l2


 

yf sfdd

 

Cseh - Magyar csapat alakult a Rally EB-n

Március 29.
Újult erővel, erejüket egyesítve vág neki a 2017-es Európa Bajnokságnak Botka Dávid és Antonín Tlusták. A magyar és a cseh versenyző neve az idei évtől egybe fonódik, hiszen közös csapattal vesznek részt a kontinens viadalon.

Botka Dávid és Antonín Tlusták évek óta állandó résztvevői a Rally EB-nek, - a magyar versenyző 2015-ben az ERC2-esek bajnoka lett, míg a cseh 2010-ben másodikként zárta a szezont összetettben. Erejüket egyesítve egy csapatot alkotva állnak rajthoz 2017-ben, a bandában azonban harmadik szereplőként a 27 év alatti kategóriába nevező Karel Kupec is helyet kapott. Botka és Kupec már a hétvégén, az Azori-szigeteken megkezdi a menetelést, Tlusták azonban csak májusban, a Kanári-szigeteken csatlakozik.

"Tavaly egy szintet feljebb léptünk az R5-ös kategóriába, ahol rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttem a Citroen DS3 R5-össel." - nyilatkozta Botka Dávid az EB hivatalos weboldalának. "Voltak jó szakaszeredményeink, és Cipruson az összetettbeli negyedik helynek örülhettünk. Idén folytatjuk tovább közös munkánkat a Citroennel és bízom benne, hogy a csapatbajnokságban is komoly esélyekkel indulhatunk."

"Mivel átalakult a csapatbajnokság, úgy gondoltuk, hogy egy ilyen felállással akár a dobogóra is pályázhatunk év végével.” – vette át a szót Tlusták, aki korábban a GPD Mit Metal Racing csapat színeiben versenyzett. „Évek óta rendszeres versenytársak vagyunk Dáviddal, így szinte az első gondolatom az volt, hogy közösen hozzunk össze valamit."

Tlusták hazai elfoglaltságok, a Kopna Rallysprint-en való szereplés miatt kihagyja az EB első futamát, az Azori-Szigeteket, de a tervek szerint májusban már csatlakozik a srácokhoz Portugáliában.   

Lara