l1
l2


 

yf sfdd

 

Jön a Polo R5, nemzeti futamokon tűnhet fel a Polo WRC

Március 29.
A Rali Világbajnokságtól visszavonult Volkswagen Motorsport számára a VB után is van élet a rallysportban. A csapat megerősítette, hogy kilőtték a Polo R5-ös projektet, a motor a Skodától érkezik, a tesztelés még idén elindul.


Volkswagen Polo GTi Supercar

A Volkswagen Motorsport bejelentését követően 2016 végén visszalépett a Rali Világbajnokságon való szereplésről. A németek négy egyéni, navigátori és konstruktőri cím megszerzéser után döntöttek a kilépés mellett azonban a Polo WRC-vel elért felejthetetlen sikerek után megígérték, hogy egy teljesen megújuló, a legújabb szabályozásoknak megfelelő autóval térnek majd vissza. Megeshet, hogy a csapat betartja ígéretét, hiszen elmondásuk szerint megkezdődött az a projekt, melynek végeredményeképpen szeptemberben kigurulhat a tesztpályákra az első új generációs Polo R5-ös.

"Érzem és látom, hogy a Volkswagen Motorsport dolgozói rendkívül elkötelezettek az új kihívások felé." - mondta a Volkswagen Motorsport feje, Sven Smeets. "A WRC korszak lezárult, most elsősorban a Volkswagen Svédországgal és a Petter Solberg közösen induló Rallycross VB csapatunkra koncentrálunk, de van munkánk az amerikai rallycross sorozatban (GRC), a TCR-ben vagy éppen a Formula 3-ban. Mindezeken túl az ügyfelek részéről komoly az érdeklődés, hogy a Polo R WRC-t különböző nemzeti versenyeken vessük harcba, a feladat listánk így megtelt az idei évre.

Új ügyfélautó az új generációs Polo alapjain

Az ügyfélek részéről külön érdekesség lehet majd az az autó, melyet talán nemsokára szemügyre is vehetünk majd a Polo R5-ös "személyében”. Az összkerekes autó megépítése során természetesen mind a tizenkettő VB címben megbújó tapasztalatot beleépítik majd a tervezők. Várhatóan az év második felében már a tesztpályán próbálgathatják az új generációs Polora épülő versenyautót. Nem titok, hogy a fejlesztések során szorosan együttműködnek majd a konszern márkával, a Skodával: az 1,6-os turbómotor ugyanaz lesz, mint ami a Fabia R5-ösben már bizonyított a maga 280 lóerejével, melyet közösen fejlesztenek tovább.

Fri