l1
l2


 

yf sfdd

 

Gaál Ádám: Végre versenyautóban!

Március 31.
Hosszúra nyúlt a téli felkészülés, de a hétvégén eljön az év első rali versenye sőt, mindjárt kettő is, hiszen a Miskolc Ralin szombaton és vasárnap is külön-külön futamot rendeznek az Országos Historic Ralibajnokság mezőnyének.

Gaál Ádám és Kalapács Kornél is nagyon várják már a megmérettetést, amely egyben a szezon leghosszabb hétvégéje lesz a számukra, ezért külön fizikai edzéssel is készültek. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata pedig az Ascona B felkészítésével foglalkozott, amelyben az idei évtől nem használhatnak, csak ólommentes benzint.

Gaál Ádám: - Mondanom sem kell, (Kalapács) Kornéllal együtt nagyon várjuk a versenyt. A Mecsek Rali már nagyon régen volt, azóta csak utcán tudtam kanyarodni egy párat az Opellal, illetve Tökölön, a rali edzésen mentem vele.

Nagyon jó volt már visszaülni a versenyautóba, és most is sikerült tanulnom. Esett az eső, nekünk pedig csak száraz pályára alkalmas gumink volt, így kipróbálhattam, milyen ezzel menni a vízen. Nem volt még hasonló tapasztalatom, de most már, ha Miskolcon ráfutunk egy vizes foltra, akkor nem fogok tőle megijedni.

Komolyan vettem a saját felkészülésemet is: edzettem, fociztam, jógáztam a téli szünetben. Eleinte tíz perc foci után meg akartam halni, de most már a másfél–kétórás meccset is végig futom. Kell a jó erőnlét a historicban is, főleg, hogy most a két külön futammal mindjárt a leghosszabb hétvégével kezdünk.

A mezőny szerintem az idén még erősebb lesz, mint tavaly volt, akkor is voltak jó meccseink, remélem, az idén is tudunk majd harcolni, és az egész csapatunk is élvezni fogja a Miskolc Ralit.

Gaál József, csapatvezető: – Szeretnénk az idén is minden magyar historic versenyen rajhoz állni. Bízom benne, hogy a motorunk ki fogja bírni az idei szabály szerinti benzint.

Tavaly még használhattunk úgynevezett repülőbenzint, az idei évtől viszont csak ólommentessel versenyezhetünk. Azonban el kell fogadni azt is, hogy ezeket a motorokat, amiket mi a historicban használunk, még úgy tervezték, hogy a benzin ólom tartalma keni.

A Hexán Kft-től járt nálunk Mándoki Tibor, aki próbált a lehető legtöbbet segíteni és speciális adalékanyagokkal orvosolni a problémát. Ez pont olyan, mint amikor egy italhoz citrompótlót használunk, az is savanyú, de attól még nem lesz citrom.

Remélem, hogy a motorunk bírni fogja, és egy sikeres verseny élménnyel gazdagodva jövünk haza.

További információ: http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/ http://www.opelgaal.hu/

(x)