l1
l2


 

yf sfdd

 

Izgalmas csatákra számít a mezőny Miskolcon

Március 31.
Csütörtökön késő délután hivatalos sajtótájékoztató keretében kezdetét vette a 2017-es Országos Rali Bajnokság. A 23. Miskolc rali pénteken, a salakpályán rajtol, ám előtte a felkészülésről és a célokról több élmezőnybeli versenyző is mesélt.

Az Avalon Park szállodájának konferenciatermében került lebonyolításra az ORB szezonnyitó futamának a hivatalos sajtótájékoztatója, ahol a támogatók és a rendezőség mellett több élmezőnybeli résztvevő is tiszteletét tette. Az MNASZ részéről Oláh Gyárfás, majd a főszervező, Adamovits Márk köszöntötte a versenyzőket és a sajtó munkatársait. Őket Tóth Eszter követte, a Hell marketing és kommunikációs igazgatója, aki elmondta, hogy a céldobogónak helyet adó szikszói Angel Petrol megnyitása is a Miskolc rali idejére esik, ahol az érdeklődők szintén láthatnak autós programokat, ha esetleg a verseny mellett odatévednének.

A rövid bevezető után rögtön a tárgyra is tértünk, hiszen Adamovits Márk ragadta magához a szót, felvázolva a várva várt szezonnyitó programtervét. A menet a tavaly kispadra kerülő salakpályán kezdődik majd pénteken délután 5 órakor, ahol raliautók mellett néhány betétfutam is fokozza majd a hangulatot a meghívott quadosoknak és drifteseknek köszönhetően. Mondandójában külön kiemelte, hogy szombaton és vasárnap két szakasz, a Garadna-Mályinka és vasárnap a fordítottja az előző évhez hasonlóan idén is nézőktől elzárt terület lesz, így célszerű a másik két szakaszból válogatnunk nézői pontokat. Szombaton a Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt, míg vasárnap a Lyukóbánya-Parasznya vagy éppen a már régen látott Kánó-Ragály gyorsasági okozhat izgalmas meglepetéseket .

A beszélgetésről természetesen nem hiányozhatott a bajnok, Herczig Norbert sem, aki továbbra is a Skoda támogatottságát élvezheti pályafutásában. Norbi elmondta, hogy valójában tavaly július óta nem harcolt igazán, hiszen az akkor megszerzett bajnoki cím után már csak örömautózásban volt része, így kifejezetten várja már az idei első versenykilométereket. "Nagyon készülünk a futamra, ahol egy igazán jó mezőny jött össze. A fiataloknak kifejezetten örülök a bajnokságban, szerintem lesznek izgalmas csaták. Nemcsak a már megszerzett három bajnoki cím motivál, hanem úgy gondolom, hogy ilyen kiváló háttérrel nem is lehetne más a célom, mint egy újabb sikeres évvel megköszönni a támogatást."

A címvédő után Balogh Jani kapott szót, aki idén egy nagy váltást követően a legújabb specifikációjú Skoda Fabia R5-össel várhatja 2017-et. A hazai pályát élvező versenyző nyomás nélkül szeretne versenyezni, és úgy érzi, hogy még nem tud semmit sem mondani a várható eredményre, hiszen igazi képet az autóval való összhangról csak az első gyorsasági után fog kapni. Mindezek mellett pedig bízik abban, hogy kedvező időjárási körülmények között a lehető legtöbbet tudja majd kihozni magából és az autóból is.

Az R5-ös kategóriáját idén Turán Frigyes is gazdagítja, aki 2016-ban inkább a nemzetközi szereplésre helyezte a hangsúlyt. "Tavaly a Hankook támogatásával sikerült világbajnoki futamon is kilométereket gyűjtenünk, ám az idei szezonban a magyar utakon szeretnénk majd mozgolódni. Örülök annak, hogy ilyen sok R5-ös lesz jelen Miskolcon, szerintem komoly bajnokság elé nézünk. Navigátori tekintetben most történt egy váltás, Farnadi Ági ül majd a jobbomon, akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy vállalta a feladatot. Az eddigi tények is azt mutatják, hogy tudunk együtt dolgozni, így izgatottan várjuk a szombati éles versenynapot."

A már tapasztalt élmezőnybeli versenyzők mellett ez alkalommal a fiatalok generációját a Ranga testvérek képviselték Peti és Laci személyében. A pécsi srácok egyöntetűen elmondták, hogy kíváncsian várják az idei évet, és azt is, hogy az első szárnycsapások után hova várhatóak eredmények tekintetében.

Lara