l1
l2


yf sfdd

 

Magalhaes nyerte az EB szezonnyitót

Április 1.
Hazai győzelemmel zárult az Európa Bajnokság első versenye. Bruno Magalhaes több mint egy perces előnnyel ünnepelhetett az Azori-szigeteki futam céljában Marijan Griebel előtt. Alexej Lukjanuk nem tudta tartani pozícióját – az orosz drámai búcsút vett a futamtól és a győzelemtől. Botka Dávidék szintén idő előtt feladták a portugál küzdelmeket.

Hat gyorsasági szakasszal szombaton folytatódott az Azori-Szigetek rali megmérettetése. Az Európa Bajnokság szezonnyitó futamának utolsó versenynapja eseményekben gazdagnak mondható volt.

Pénteken a címvédő, Kajetan Kajetanowicz-tól búcsúzhattunk az élről, míg szombaton Alexej Lukjanuk nem bírt magával – az orosz a nap második Tronquire gyorsaságiján okozott meleg pillanatokat. Egy szűk, kanyargós részen autózva eltalálta a sziklafalat a Ford bal elejével, mely az ütközés következtében annyira megsérült, hogy drámai véget ért a futama, és búcsút inthetett az első helynek is.

Helyére a második helyen mozgolódó Bruno Magalhaes kerülhetett Skoda Fabia R5-ösével. A portugál versenyző már nem követte elődjeinek példáit – egy határozott, több mint másfél perces előnnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára Marijan Griebellel szemben. "Bevallom őszintén, nem számoltam győzelemmel, úgyhogy ez most egy fantasztikus érzés! Köszönöm mindenkinek a támogatást, egyszerűen nem találom a szavakat." - mondta Magalhaes.

Az Azori második pozíciót megszerző Marijan Griebel duplán örülhetett. Nemcsak az ezüst csilloghat szépen a nyakába, hanem az U28-asok kategóriájában nem volt tőle gyorsabb, így a fiatalok csoportjának elsőségével is büszkélkedhet. "Nagyon jó verseny volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy egy dobogós helynek örülhetek majd a célban. Egy rossz szavam nem lehet - a környezet, a csapat, az autó, a szurkolók, minden és mindenki fantasztikus volt a hétvégén. Köszönöm!"

A két Skoda Fabia R5-ös után harmadikként Josh Moffett jóvoltából egy Ford Fiesta R5-ös zárta a dobogósok sorát. A fiatal ír srác valójában már csak a biztos autózásra törekedett a futam végéhez közeledve, hiszen hátránya percekben volt mérhető Griebelhez viszonyítva.

Elmondhatjuk, hogy az Azori-Szigeteki megmérettetés nem volt Botka Dávid és Szeles Péter legjobb futama. Szinte a rajt pillanatától technikai gondokkal küzdöttek, és a Citroen DS3 R6-ös fék gondjai után még váltó illetve felfüggesztés problémák is hátráltatták a magyar párost. A tizenegyedik gyorson azonban végképp feladták a küzdelmeket a váltó miatt.

A 2017 Azores Airlines Rally végeredménye:


1

 

 

Magalhaes B. / Magalhaes Hugo 
Skoda Fabia R5 

 

02:37:04.3

 

2

 

 

Griebel Marijan / Kopczyk Stefan 
Skoda Fabia R5 

 

 

 

+00:01:34.4

3

 

 

Moffett Josh / Fulton James 
Ford Fiesta R5 

 

 

 

+00:04:50.9

4

 

 

López J. / Rozada Borja 
Peugeot 208 T16 

 

 

 

+00:06:05.9

5

 

 

Gryazin Nikolay / Fedorov Y. 
Skoda Fabia R5 

 

 

 

+00:06:10.9

6

 

 

Meireles Pedro / Castro Mário 
Skoda Fabia R5 

 

 

 

+00:07:29.7

7

 

 

Sirmacis Ralfs / Simins Artürs 
Skoda Fabia R5 

 

 

 

+00:07:33.8

8

 

 

Barros Joao / Henriques Jorge 
Ford Fiesta R5 

 

 

 

+00:09:06.0

9

 

 

Vieira Carlos / Carvalho Jorge 
Citroën DS3 R5 

 

 

 

+00:09:18.7

10

 

 

Rego Luis / Rodrigues da Silva N. 
Ford Fiesta R5 

 

 

 

+00:10:17.5

Lara