l1
l2


 

yf sfdd

 

Herczig vezet a Miskolc Rallyn

Április 1.
A címvédő Herczig Norbi áll az élen a Miskolc Rali első versenynapját követően. Norbi az első szakaszt még a negyedik idővel nyitotta, de a kilométerek előrehaladtával szépen lassan jött fel Vincze Feri nyakára, akit végül maga mögé utasított. A két Skodás párost Turán Frici szorosan követi a harmadik helyen egy Fiesta R5-össel.

Hat gyorsasági szakasszal szombaton kezdetét vette az ORB szezonnyitó futama. A Hell 23. Miskolc Rally első versenynapjának kilométereit a Bükk hegység útjain tudhatták le a versenyzőpárosok. A napot Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között Vincze Feri kezdte a legügyesebben egy Skoda Fabia R5-össel, előnye azonban nem tartott sokáig, ugyanis a címvédő, Herczig Norbi az álmos kezdés után, mely a 8 hónap kihagyás számlájára is írható, szépen lassan ébredezett, és a harmadik szakasz után határozottan átvette a dominanciát. A Skoda Rally Team Hungária versenyzője végül egy 13,3 tizedes előnnyel zárta a szombatot Vincze Feri előtt.

A Skodások csatáját harmadik helyről egy Fordos egység követi – Turán Frigyes és újdonsült hölgy navigátora, Farnadi Ágnes kiválóan szeli az erdős kanyarokat, hiszen két szakaszgyőzelem mellett nagyon közel vannak Vinczéhez, mindössze 0,9 másodperc a különbség. A vasárnap nemcsak egy hosszú nap lesz, hanem kőkemény csaták várhatóak még a dobogós helyezésekért.

A hazai pálya előnyeit élvező versenyzők közül Kazár Miklós áll a legkedvezőbben, aki ezúttal egy negyedik hellyel érheti be. A miskolci versenyző a szombati első két szakaszon nem feltétlen a legkedvezőbb gumikat választotta, de a délelőtti szervízben egy cserét követően végül elégedett volt a választással, mellyel a második körre érkezett a bükkszentlászlói rajthoz. A dobogós helyek még számára sem reménytelenek, hiszen Turán mögött 8,8 másodperccel toporog. Ötödikként szintén egy borsodi pilóta érkezik Hadik András személyében, aki nem feltétlen élete legjobb szezonkezdetét tudja most le, ugyanis az autóval bőven akadnak kisebb-nagyobb technikai gondok.

A Hell 23. Miskolc Rally eredménye a szombati versenynap után:


1.

Herczig Norbert - Bacigál. Igor 
Skoda Fabia R5

 

40:41.7

2.

Vincze Ferenc - Bazsó Attila 
Skoda Fabia R5

 

 

+13.3

3.

Turán Frigyes - Farnadi Ágnes 
Ford Fiesta R5

 

 

+14.2

4.

Kazár Miklós - Ferencz Ramón 
Ford Fiesta R5

 

 

+23.0

5.

Hadik András - Kertész Krisztián 
Ford Fiesta R5

 

 

+28.3

6.

Ranga Péter - Szőke Tamás 
Skoda Fabia R5

 

 

+44.3

7.

Velenczei Ádám - Szedő Csaba 
Hyundai i20 R5

 

 

+51.3

8.

ifj.Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna 
Ford Fiesta R5

 

 

+1:45.1

9.

Ollé Sándor - Tóth Zsolt 
Skoda Fabia R5

 

 

+1:50.9

10.

Bodolai László - Popovics László 
Ford Fiesta R5

 

 

+1:58.0

Lara