l1
l2


 

yf sfdd

 

Korzika Rally 1. nap: Meeke - Ogier 3:1

Április 7.
A négyből három szakaszt megnyerve Kris Meeke vezet a Korzika Rally első versenynapja után, előnye 10 másodperc Sebastien Ogierrel, és 25 másodperc Thierry Neuville előtt, a WRC2-ben Andreas Mikkelsen, a junioroknál Nil Solans vezet.

Mondhatnánk, hogy Kris Meeke ott folytatta ahol legutóbb abbahagyta, hiszen a Mexikó Rallyn futamgyőzelmet ünnepelhetett, de a Citroen észak-ír pilótája ezúttal eltekintett a nézők riogatásától. A francia VB futam első versenynapján négy gyorsasági szakasz alkotta a versenytávot, egy 31 km-es és egy 29 km-es gyorsasági szakaszt kellett kétszer-kétszer leküzdeni, köztes szerviz nélkül.

Kris Meeke a mexikói futamgyőzelemmel felvértezve vette bele magát a Korzika Rallyba és az első harmincason ötöt adott a címvédő és hazai pályán autózó Sebastien Ogier-nek.  Meeke lendülete a következő szakaszra is kitartott, ismét övé lett az abszolút idő, Ogier ismét bejött másodiknak, Thierry Neuville pedig másodszorra is a harmadik idővel jött le a szakaszról, amivel Meeke Ogier előtt 9, a Hyundai belgája előtt pedig már csaknem 20 másodperces előnnyel mehetett az ebédszünetre.

A nap második fele azonban Sebastien Ogier sikerével indult, Meeke azonban ott loholt a nyomában, a célban egy másodpercnél is kevesebb különbség alakult ki kettejük között. A nap záró szakaszán viszont ismét a Citroen pilótája volt a leggyorsabb így a nap végére 10 másodperc felé növelte előnyét az élen.

"A két délutáni pálya nagyon kemény volt, az első kör után nagyon kihordásosak voltak, de én élveztem őket" - mondta Meeke a nap végén. "De Sebbel a hátad mögött mindig óvatosnak kell lenned, mert sosem adja fel. Eddig jól érzem magam, meglátjuk mit hoz a holnap."

"Még mindig ismerkedem az autóval, nap közben próbáltunk változtatni a beállításokon, amitől sikerült gyorsulnunk' - emlékezett vissza Ogier. "Nem állunk rosszul, holnap még bármi lehet."

"Úgy megyek mintha az életemért küzdenék" - vallotta be Thierry Neuville aki a nap legkiegyensúlyozottabb teljesítményével rukkolt elő, hiszen valamennyi gyorsaságin a harmadik időt jegyezték be a neve mellé. "Úgy érzem mindenhol a határon mentem, de legalábbis nagyon közel hozzá, úgyhogy kicsit meg kell nyugodnunk."

Neuville mögött némi meglepetésre Craig Breen érkezik, de ha azt vesszük, hogy a Citroen hármasából neki van a legtöbb tapasztalata a Korzika Rallyról, vagy ha a Monte Carlo Rallyn mutatott teljesítményére gondolunk, akkor már nem is olyan meglepő a negyedik helye. Breen Dani Sordóval csatázott a negyedik helyért, a spanyol másfél másodperccel szorult az ötödik helyre. A szezont remekül kezdő Jari-Matti Latvala az utóbbi években kifejezetten jól szerepelt a francia ralikon, idén azonban a Toyotával még nem tud beleszólni a dobogós helyért folytatott harcokba, péntek este be kellett érnie a hatodik hellyel. A Sanremo Rallyról érkező Paddon a hetedik, a hazai pályán, hazai márka színeiben autózó Stephane Lefebvre pedig jócskán leszakadva érkezik a nyolcadik helyen.

A Monte után ismét a WRC2-ben szállt versenybe Andreas Mikkelsen, aki ezúttal a Skoda színeiben tért vissza a világbajnokságra, és 20 másodperce előnnyel áll az élen Stephane Sarrazzin előtt. A csoport harmadik helyén egy Fiesta nyergében Teemu Sunninen következik, aki már csaknem egyperces hátránnyal követi Sarrazint.

Az idén Citroenről Fordra váltó juniorok első versenynapját a spanyol Nil Solans meggyőző fölénnyel nyerte két francia pilóta, Terry Folb és Nicolas Ciamin előtt.

A Tour de Corse állása az 1. nap végén:
1. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen C3 WRC 1:16:32.1
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +10.3
3. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +25.8
4. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +52.4
5. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +53.8
6. J-M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +1:00.2
7. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 Coupe WRC +1:18.8
8. S. Lefebvre/Gabin Moreau, Citroen C3 WRC +2:07.6
9. A. Mikkelsen/Anders Jager, Skoda Fabia R5 +2:57.3
10. S. Sarrazin/J. Renucci, Skoda Fabia R5 +3:17.8...

Fri