l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville nagyot ment Korzikán

Április 8.
Harmadik helyét cserélte magabiztos elsőre Thierry Neuville a Korzika Rali második napján, Meeke a nap felénél szállt ki a küzdelemből, Ogier a záró szakaszon lelassult, de a Hyundai belga versenyzőjére nem volt ellenszer, három szakaszgyőzelmével majd 40 másodperc az előnye az utolsó két szakaszra.

Péntekhez hasonlóan szombaton is négy gyorsasági szakasz került terítékre a Korzika Rally második versenynapján. A programban szereplő két pálya közül az egyik, a nyitó szakasz csaknem 50 kilométeren keresztül kanyargott, a másik viszont egy korzikai mértékkel rövid, kevesebb mint 20 kilométeres volt, amely másodjára a Red Bull TV élő közvetítése mellett zajlott.

Ahhoz képest, hogy Thierry Neuville pénteken még arról beszélt, hogy le kell nyugodnia, mert sokszor úgy érezte pengeélen táncol, a Korzika Rally második versenynapja mégis a Hyundai belga pilótájának sikerével indult. Kisebb meglepetésre a szakaszon a csaknem 50 kilométeres szakaszon Juho Hanninen autózta a második időt, Kris Meeke harmadik helyével is növelte előnyét az élen, hiszen Sebastien Ogier nem találta a ritmus a napi első pályán.

Neuville a folytatásban sem vette el a gázt, a második délelőtti szakaszon is utolérhetetlen volt, miközben az élen álló Kris Meeke szinte lépésben ért be a szakasz céljába, a C3 WRC-ből pedig füst tört fel. A Citroen pilótája ugyan még így is megőrizte első helyét, de ezzel egy időben a verseny feladására kényszerült. Neuville eddigre megelőzte Ogiert, és másfél másodpercre zárkózott fel Meeke-re, akinek kiállásával már az élről várhatta a második kört, 8.2 másodperccel megelőzve Ogiert.

A szombat délelőtt megkövetelte az áldozatait, a nyitószakaszon ért véget Stephane Lefebvre versenye, a WRC2-ben –érdekelt szlovák Marti Koci pedig ezen a pályán bukott, míg Elfyn Evans a kör második gyorsaságiján parkolta le a Fiesta WRC-t a pálya szélén.   

A nap második fele Sebastien Ogier sikerével indult, míg a Toyota ezúttal is második időt jegyzett az 50 kilométeres pályán, ezúttal Latvala jóvoltából, Neuville pedig megforgott a szakaszon, miután hat másodpercet leadott előnyéből. Az élőben közvetített záró szakaszon, Ogier Fordjában hidraulikai probléma ütötte fel a fejét és a francia pilóta több mint fél percet vágott zsebre az ismét szakaszgyőzelmet szerző Neuvillelel szemben. Dani Sordo továbbra is keresi a közös nevezőt a 2017-es i20 WRC-vel, a nap végén összehozott egy második időt, az összetettben pedig 20 másodpercen belülre zárkózott Ogierre.

"Fantasztikus napunk volt, nagy fordulatot produkáltunk péntekhez képest!" - lelkendezett Neuville a nap végén. "A csapat sokat dolgozott az autón hogy javítsunk az autó beállításain és sokkal jobb lett, sokkal magabiztosabb váltam tőle. A két délelőtti szakaszgyőzelem nagyon jól jött, majd a nap végén sikerült még egyet begyűjteni, úgyhogy eltekintve a hetedik gyorson történt megforgástól szinte tökéletes napot produkáltunk. Azonban még a 39 másodperces előnyünkkel sem mehetünk biztosra Ogierrel szemben, holnap még vár ránk egy nagyon hosszú szakasz, úgyhogy még közel sincs vége a versenynek, de ma nagyon fontos lépést tettünk a győzelem felé."

Miközben Sebastien Ogier Dani Sordó célkeresztjébe került a spanyol pilótának maga mögé is kell tekintgetnie, hiszen a szombat délután magára találó Jari-Matti Latvala 11,7 másodperccel lemaradva követi, akit az egyetlen talpon maradt C3 WRC-vel Craig Breen szorongat kevesebb mint három másodperc különbséggel. Hayden Paddon senkitől és semmitől sem zavartatva érkezik a hatodik helyen, míg a WRC2 éllovasa, Andreas Mikkelsen már a hetedik helyen áll a Skoda Fabiával. Mikkelsen mögé az M-Sport versenyzője, Teemu Suninen zárkózott fel, Stephane Sarrazzin visszacsúszott a harmadik helyre.
A junioroknál a spanyol Nil Solans megőrizte vezető helyét szombat estére, Terry Folb másodikként, Ciamin Nicolas harmadikként várhatja a befejező napot.  

A Tour de Corse állása a 2. nap végén:
1. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC 2:44:10.2
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +38.9
3. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +57.7
4. J-M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +1:09.4
5. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +1:12.2
6. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 Coupe WRC +1:43.8
7. A. Mikkelsen/Anders Jager, Skoda Fabia R5 +6:21.7
8. Teemu Suninen/Mikko Markkula, Ford Fiesta R5 +7:29.6
9. S. Sarrazin/J. Renucci, Skoda Fabia R5 +7:46.8
10. Yohan Rossel/B. Fulcrand, Citroen DS3 R5 +9:56.5...

Fri