l1
l2


 

yf sfdd

 

Ózd Rally kiírás tervezet

Április 10.
Már csak alig több mint két hét van hátra az ORB idei második állomásának rajtjáig, azonban még csak egy kiírás tervezetet osztottak meg az Ózd Rally szervezői, ez alapján, pénteken ózdi salakos prológra, szombaton borsodi, vasárnap nógrádi pályákra készülhetünk.

A szezonnyitó Miskolc rali után az Országos Rali Bajnokság második futama is Magyarország északi részét veszi birtokba. Az Ózd rali kiírása ugyan még csak tervezet, de okozhat izgalmakat a menetrendet böngészve - a pénteki prológot követően szombaton maradnak a borsodi város környékén a versenyzőpárosok, míg vasárnap Salgótarján veszi át a stafétabotot az ORB, az ORC, a Historic és a Rallye2-es mezőnyénél is egyaránt.

Rég nem látott, ám annál közkedveltebb gyorsasági szakaszok nevei tűnnek fel a 2017-es Steelvent Ózd Rali nemrég kiadott versenykiírás tervezetében. Lényegében ez főként a vasárnapi versenynapon tűnhet fel elsőre, azonban kezdjük az elején.

Az országos ralibajnokság második futama április 28-án pénteken délelőtt indul be az ózdi Opel márkakereskedésben, ahol a gépátvételeket tudhatják le reggel 8 és délután fél 1 között. Egy rövid felfrissülés után délután 5 órakor már megkezdődik az ózdi salakpályán is az élet, hiszen a Historic mezőnye ekkor kezd ráhangolódni a hétvégi megmérettetésre. Az ORB és ORC első autója várhatóan 17:45-kor kezdi meg első körét.

Szombaton nem kevesebb, mint 77 versenykilométer 6 szakaszra elosztva vár azokra a párosokra, akik jelentkeztek az ózdi megmérettetésre. A nyitófelvonás az Ózd-Sáta részt rejti, ahol a Historic 10:45-kor kezdi meg az éles kört, majd a veteránokat az ORB/ORC mezőnye követi. Második gyorsként Borsodbóta-Ózd következik, majd a szervízben hozhatják rendbe egy ugyanilyen körre az autót, majd a napot még egy ilyen duplával zárják. Tehát Ózd-Sáta, Borsodbóta-Ózd három körben egy-egy szervízzel színesítve a szombati menü.

Vasárnap Kicsit nyugatabbra költözünk - Salgótarján várhatóan három gyöngyszemet tartogat ennek a futamnak. Vizslás-Salgótarján után Zagyvaróna-Cered következik, majd egy bátonyterenyei tankolás után Sámsonháza-Nagykeresztúr teljesítése lehet a cél a maga 5,95 kilométerével. Ez a kör még egyszer kiírásra kerül, aztán már csak félig, hiszen harmadszorra már Sámsonháza nélkül érkezhetnek a fiúk a salgótarjáni céldobogóra.

A Historic, az ORB és ORC tervezete tehát már tisztább, a rali2-es mezőny menetrendje azonban még sok-sok kérdést tartogat. A helyzet akár úgy is alakulhat, hogy amíg szombaton a "nagyok" az Ózd környéki pályákat gyűrik, addig a rali2-esek a prológon készülnek a vasárnapi pályákra. Hogy vajon tényleg marad-e ez a felállás, arra még pár napot várnunk kell.

A 2017-es Steelvent Ózd Rally versenykiírás tervezete

Lara