l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville nyerte a Korzika Rallyt!

Április 10.
A VB szezon negyedik futamán, a negyedik talajon, a negyedik pilóta a negyedik márkával aratott győzelmet, Thiery Neuville és a Hyundai WRC győzelmével zárult az idei Korzika Rally.

A vasárnap két szakasz annak ellenére is bőven tartogatott még izgalmat, hogy Thierry Neuville igencsak magabiztos előnnyel várhatta az élről a Korzika Rally befejező napját. A nyitó szakasz ugyanis a maga 54 kilométerével a verseny leghosszabb gyorsasági szakasza volt, míg párja a 10 kilométeres Porto-Vecchio extra világbajnoki pontokért ment.

Neuville az idei szezonban már kétszer, Monacóban és Svédországban is szinte a zsebében érezhette a győzelmet most azonban ura tudott lenni a helyzetnek. A maratoni pálya nagyon feküdt az i20 WRC-nek, Neuville megnyerte a szakaszt, mögötte pedig egyetlen tizeddel maradt csapattársa Dani Sordó, aki ennek köszönhetően az összetettben letaszította a második helyről Sebastien Ogiert. A szakaszon a harmadik időt Craig Breen zsebelte be a Citroennel, aki pedig Jari-Matti Latvalát tessékelte maga mögé és feljött a negyedik helyre.

A Power Stagre így bőven maradt izgalom, hiszen Sordo és Ogier között, 2,5, Breen és Latvala között pedig kerek két másodperc volt a különbség. Neuville azonban már csaknem egy perccel vezetett az összetettben így az extra pontok helyet ő már csak első helye megtartására összpontosíthatott, tette ezt sikerrel és a Ford, a Toyota és a Citroen után a Hyundai i20 WRC is megszerezte szezonbeli első futamgyőzelmét.

"Csodálatos érzés, hogy megszereztük a győzelmet a Korzika Rallyn.” – mondta Thierry Neuville boldogan, aki a Korzika Rallyk történetének első belga futamgyőztese. „Nehezen indult számunkra a verseny, de sokat dolgoztunk, hogy szombaton sokkal erősebben térhessünk vissza. Dani harmadik helyével nagyon értékes pontokat gyűjtöttünk a Hyundai-nak, hihetetlen hétvége volt!"

Sebastien Ogier sokkal kevésbé volt boldog a célban, mert a Fiesta WRC szinte elfogyott a világbajnok alatt. Seb a nyitó szakasz céljában annyira bosszús volt, hogy nem is tudott nyilatkozni, a záró szakaszra azonban mindent beleadott és bár a szakaszt nem sikerült megnyernie második helyével visszaelőzte Sordót és megszerezte a második helyet és a szezon negyedik versenyén is felállhatott a dobogóra, amivel a bajnokságban növelte előnyét az élen. "Nagyon kemény hétvégénk volt, úgyhogy nagyon örülünk, hogy itt vagyunk a célban." - mondta Ogier. "A végére elfogyott az erő az autóból, elment az ALS, a diffink összezárt és a power stage-en már a kézifék sem működött."

A dobogó harmadik fokára Dani Sordo kapaszkodott fel, aki bevallása szerint még mindig magázza a 2017-es Hyundai-t. „Tudtuk, hogy nehéz lesz megőrizni a reggel megszerzett második helyet, keményen nyomtuk, de nem volt elég, viszont a harmadik helynek is nagyon örülünk. Különös verseny volt, ugyanis az érzésünk nem állt szinkronban az időeredményekkel. Ma az volt a célunk, hogy megőrizzük a harmadik helyet, ezt sikerült teljesíteni, küldetés teljesítve."

A verseny végére Jari-Matti Latvala alatt is összeállt a Yaris WRC, a finn pilóta a záró szakaszon megszerezte a Yaris első aszfaltos szakaszgyőzelmét, ráadásként pedig egyetlen tizeddel visszaelőzte Craig Breent és a negyedik helyen zárta a Korzika Rallyt. Breen az ötödik a bajnokságban visszavette első helyét a Citroenesek között, pedig egy versenyt idén ki is kellett hagynia. A senki földjén, a hatodik helyen Hayden Paddon zárta a versenyt.

A WRC2-ben Andreas Mikkelsen újabb fölényes győzelmet aratott a Skoda színeiben, Teemu Suninen a második helyen érkezett célba a Fiestával, a hazai színeket pedig Stephane Sarrazin képviselte a dobogón egy Skodával.

A junioroknál Nil Solans megőrizte a célig az első helyet, a második-harmadik helyen azonban helycsere történt Nicola Ciamin Terry Folb között.

A Korzika Rali végeredménye:
1. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC 3:22:53.4
2. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +54.7
3. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +56.0
4. J-M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +1:09.6
5. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +1:09.7
6. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 Coupe WRC +2:16.3
7. A. Mikkelsen/Anders Jager, Skoda Fabia R5 +8:10.7
8. Teemu Suninen/Mikko Markkula, Ford Fiesta R5 +9:17.0
9. S. Sarrazin/J. Renucci, Skoda Fabia R5 +9:23.6
10. Yohan Rossel/B. Fulcrand, Citroen DS3 R5 +12:57.1...

Fri