l1
l2


 

yf sfdd

 

A Volkswagen nem tervezi gyári csapat indítását a WRC2-ben

Április 10.
Miután a Volkswagen bejelentette, hogy hamarosan elkészülhet az R5-ös Polo, felmerült a kérdés, vajon a Skodához hasonlóan lesz gyári csapatuk a WRC2-ben!?

Miután a Volkswagen Motorsport a 2016-os szezon második felében hirtelen bejelentette visszavonulását a rali világbajnokságon való részvételtől, az idei év elején beharangozta és megerősítette a Polo R5-ös érkezését. Az év vége felé a tesztelések már élesben mehetnek, 2018-ban pedig már bemutatkozhat a csapat legújabb üdvöske.

A Volkswagen Motorsport tavaly nyáron megválasztott csapatfőnöke, Sven Smeets szerint a Rally VB-s kivonulás után a márkából egy szeletet visszakaphatnak a világbajnokság rajongói, azonban csak ügyfél autók építését tervezik, gyári támogatású csapatot nem terveznek indítani. „A legnagyobb különbség közöttünk és a Skoda között – hogy nekünk nem szerepel a terveink között egy gyári csapat indítása egy teljes WRC2 szezonban.”- árulta el Smeets az Autosport-nak.

"Természetesen egy jó pilótával néhány versenyen szeretnénk majd megmutatni az autóban rejlő potenciált, azonban ezen túl csak a privát csapatok kiszolgálására készülünk. Egy-két versenyre kell gondolni olyan helyeken ahol jó piacra számítunk." - mondta Smeets, aki megerősítette, hogy a múlt hónapban már komolyan elkezdődtek a Polo R5-ös munkálatai. "Hozzákezdtünk a projekthez, a tervezési fázisban tartunk. Várhatóan augusztus végén vagy szeptemberben már lezárt szakaszokon tesztelhetjük. A homologizációt jövő júniusra, júliusra tervezzük."

A tesztpilótára vonatkozóan is vannak már elképzelések – várhatóan a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm veheti kezelésbe az R5-ös Polót, mint ahogy nem oly rég a Skodánál is feltűnt.

Lara