l1
l2


 

yf sfdd

 

Ogier: "Thierryvel nagyon jót harcoltunk!"

Április 13.
Sebastien Ogier mexikói után otthon is a dobogó középső fokát csípte el. A Korzika ralin megszerzett és a powerstage extra pontjaival négy verseny után 13 ponttal vezeti a világbajnoki ponttáblát. Vajon a négyszeres világbajnok elégedett a korzikai eredményével?

Seb, úgy tűnt, mintha az utolsó versenynap kicsit stresszes lettél volna. A vasárnap egy 53 pályával kezdtetek, ahol csupán a hetedik időt sikerült autóznod. Pontosan mi történt?

Ogier: "Egy hullámvasút vége volt az utolsó nap - hol fent, hol lent. Szerencsére a végére nem lehet okom panaszra, hiszen másodikként állhattam fel a dobogóra. Vasárnap reggel nem kezdődött jól a nap, bár a szakasz első felében még komolyabb gondok nem akadtak. Nyilvánvaló volt, hogyha Thierry-nek nem jön közbe semmi, esélyem sem lett volna utolérni, így megpróbáltam egy jó ritmust elkapni és annak megfelelően autózni. A szakasz közepén azonban hirtelen történt valami, az autó mintha visszafogottabb lett volna, úgy éreztem, nincs meg a kellő lendület. Ez a szélesebb részeken nem okozott gondot, ám a célhoz közeledve a szűkebb utak visszafordítóiban már éreztem, hogy elektronikus probléma lehet a háttérben, ami kihatott a központi difire. Nem volt jó a kézifék, így a hajtűket nehezen tudtam bevenni. Az utolsó szakaszra érkezve nem is tudtam hirtelen, mit változtassunk az autón, de végül az egyik ECU-n variáltunk. Szerencsére a powerstage-n nem hátráltatott minket komolyabban ez a probléma."

A powerstage körülményei láthatóan különböztek a megszokott korzikai utaktól. Milyen tervekkel érkeztetek az utolsó szakasz rajtjába?

Ogier: "Az volt a célunk, hogy a lehető legtöbbet beleadjuk, és a dobogón végezzünk. A vasárnapi nyitószakasz végén az időeredményekből láttuk, hogy kilométerenként körülbelül egy másodpercet vesztettünk az elektronika miatt. Nagyon keményen küzdöttünk Korzikán, és úgy érzem, hogy emiatt már külön is megérdemeljük ezt a dobogós eredményt J. Ha a körülményeket vesszük figyelembe, és beleszámoljuk azt is, hogy néhol alulkormányzott volt az autó, akkor kifejezetten boldog vagyok ettől az eredménytől. A második helyért 18-at, a powerstage-ért 4-et kaptunk, tehát összesen 22 pontot gyűjtöttünk össze, ami az összetettbeli ponttáblán nagyon jól jött nekünk."

Nehéz megmondani, de azért jogos lehet a kérdés, hogy sokkal több munkát kell-e az autóba fektetnetek ahhoz, hogy aszfalton még jobb legyen?

Ogier: "Összességében nézve elégedettek vagyunk a hétvégével. Szerintem a dolgok jó irányba haladnak. Az autó és az aszfalt kapcsolatára azt kell mondanom, hogy nem túl rossz. Szerintem még van tartalék bennünk és autóban is. Thierry-vel nagyon jót harcoltunk, másodpercekre voltunk egymástól, amíg nem akadtak gondjaink. Természetesen még többet fogunk a csapattal azon dolgozni, hogy ilyen elektronikai hiba még egyszer ne fordulhasson elő , főleg a célhoz közeledve."

Julien, gratulálunk a második helyhez. Ahogy Seb is elmondta, az utolsó nap problémáit figyelembe véve ez egy kiváló eredmény. Azért kemény napotok volt, főleg vasárnap...

Julien Ingrassia, Ogier navigátora: "Szinte nem is tudok többet hozzáfűzni, Seb mindent elmondott. Korzika mindig is egy nehéz megmérettetés, így itt minden eredmény jónak számít. Egyébként a kihívások ellenére egy nagyon pozitív futam, szerintem mindenki élvezte az itt letudott kilométereket. Lényegében elégedetten térünk haza."

Neuville megkönnyezte a francia sikert
Neuville nyerte a Korzika Rallyt!

Lara