l1
l2


 

yf sfdd

 

Sordó még tart az aszfalttól

Április 15.
Dani Sordo az idei szezonban első ízben állhatott dobogóra az elmúlt hétvégén Korzikán. A spanyol versenyző kétszer is megcsípte a negyedik pozíciót a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, éppen hogy lemaradva a pódiumról. Korzikán azonban Sordo kettős dobogóhoz segítette csapatát.

Dani, először is gratulálunk a dobogós helyezéshez. Ez most egy olyan hétvége volt, amikor egyszer fent, egyszer pedig lent voltál. Kívülről úgy tűnt, megtaláltad a ritmust az autóval, és néha sikerült jó időket autóznod. Végül pedig harmadik lettél.

Sordo: "Egy igazán nehéz hétvége van most mögöttünk, így ennek fényében nagyon nagy megkönnyebbülés ez az eredmény. A futam elején nem éreztem jónak az autót egyébként, nem volt kedvemre, nem sikerült olyan időket hoznom, amiket szerettem volna. Voltak részek ahol furcsán viselkedett - úgyhogy az eredmény ellenére, nem vagyunk teljesen boldogok."

Bizonyos tényezők kombinációja? A hétvégén változtattál a beállításokon, de vajon jó irányba?

Sordo: "Kicsit nehéz volt kezelni a gumiabroncsokat, nem tudtam, hogy mennyire lehet vele bevállalni a dolgokat. A következő aszfaltos versenyre át kell gondolom az autó beállításait.”

Jó munkát végeztél ha ilyen szemszögből nézzük, hiszen nagy vetélytársaid is lelkesen pályáztak a harmadik helyre, Jari-Matti Latvala és Craig Breen személyében. Maximálisan koncentráltál arra, hogy visszatartsd őket?

Sordo: "Az elsődleges célomat a vasárnapi első, 53 kilométeres részre tűztem ki, ahol magam mögött kellett tartani Jari-Mattit és Craig-et. Szerencsére ez sikerült, hiszen a második időt értem el, pont előttük."

Most Argentína következik, milyen érzésekkel várod?

Sordo: "Nagyon motivált vagyok kavicsos megmérettetések terén, ez alól pedig Argentína sem kivétel. Murván szinte elsőre el tudom találni a beállításokat. Jobban várom, mint ahogy Korzikát vártam, bevallom őszintén. Az aszfalttól kicsit tartok."

Marc, gratulálunk a korzikai harmadik pozícióhoz. Ha az eddigi futamokat vesszük figyelembe, mit gondolsz a 2017-es szezonról?

Marc Martí, Sordo navigátora: "Az elmúlt évhez hasonlóan az én szemszögemből nem sokat változott a helyzet – alig fejezzük be az éppen adott futamot, már lehet is készülni a következőre. A szervezőkre azonban egyre nagyobb teher hárul a nagyobb érdeklődés, több néző miatt, de mindenki sikerrel jár munkájában. A csapatot nézve szintén csak jókat mondhatok, Németországból megkapjuk azt a segítséget, ami kell a munkánkhoz."

Navigátori szemmel egy élvezetes hétvégén vagy túl?

Martí: "Ezekkel az új generációs autókkal érdekesek a versenyek, hiszen a szűk részeken is alig bírod visszafogni, csak menne és menne. Éppen ezért nagyon kell koncentrálni és figyelni a megfelelő tempóra - mind vezetői mind navigátori szinten.”

Neuville megkönnyezte a francia sikert
Neuville nyerte a Korzika Rallyt!

Lara