l1
l2


 

yf sfdd

 

A fél mezőnyt a WRC-k adják Argentínában

Április 18.
Az európai tiszta aszfalt után a Rali Világbajnokság mezőnye egy újabb tengerentúli utazásra készül. A párosok az idei szezon második murvás megmérettetésére is Latin-Amerikában készülhetnek, ahol a mezőny felét a WRC autók adják!

Immár ötödik fordulójához érkezik a Rali Világbajnokság 2017-es sorozata. Monte Carlo, Svédország, Mexikó és Korzika után ismét átugranak a párosok Amerikába versenyezni, ahol az évad második murvás megmérettetését tudhatják le a szereplők április 27-30. között. Az FIA által kiadott hivatalos nevezési listán 26 páros lett bejegyezve.

Első körben Malcolm Wilson versenyzőit kell kiemelnünk, akik közül egyes rajtszámmal Sebastien Ogier lesz látható. Az M-Sport szárnyai alatt szeretne emlékezeteset alkotni még Ott Tanak, Elfyn Evans és Mads Ostberg, illetve az a Lorenzo Bertelli, aki szintén egy Fiesta WRC-vel borzolhatja majd az argentin kedélyeket. Közülük nem kérdés, kire fókuszálnak majd a cumbriai gyár tagjai – a négyszeres világbajnok, Ogier a tavalyi felvonáson másodikként ért célba, így tervei között most egy eggyel jobb hely megszerzése szerepel.

A franciának nem lesz egyszerű dolga, hiszen győzelemre kiéhezve érkezik a tavalyi argentin futam győztese, Hayden Paddon a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. A kiwi srác kifejezetten murva-specialistaként van számon tartva, ebből és a 2016-os elsőségéből kifolyólag pedig április végén bizonyíthatja a legújabb fejlesztésű Hyundai versenyképességét. Rajta kívül a legutóbbi korzikai futam nyertese, Thierry Neuville is kíváncsian érkezik Amerikába, remélve, hogy az előző szezonban átélt motorgondokat és a top6-os eredményt feledve idén már kedvezőbb pozícióban végezhet. Harmadikként még a szintén kavicsos utak kedvelője, Dani Sordo érkezik a Hyundai színeiben.

A korzikai három C3 WRC-s szereplés után a Citroen ezúttal Kris Meeke-re és Craig Breen-re számíthat, akik mellett szintén két autóval szállnak harcba a Toyota versenyzői. Jari-Matti Latvala és Juho Hanninen is már most nagyon szeretné, ha a Yaris WRC pozitívan kiemelkedne a mezőnyből egy-egy sikeresnek mondható eredménynek köszönhetően.

A WRC-ket zárva, ám nem utolsó sorban még az ukrán Valerij Gorbant kell megemlíteni, aki szintén részese szeretne lenni a Mini WRC-vel az argentin gyorsasági szakaszoknak.

Az R5-ösök mezőnye ezúttal kicsit visszavett, hiszen április végén hét autóval büszkélkedhet csak a kategória. A Skodától Pontus Tidemand okozhat izgalmakat, akinek várhatóan Eric Camilli egy Fiesta R5-össel nehezítheti meg kilométereit.

A Rally Argentina nevezési listája

Lara