l1
l2


 

yf sfdd

 

A Hyundai-nál köthet ki Mikkelsen

Április 18.
Ha a Volkswagen nem sül, akkor sincs veszve minden - avagy bizakodhat Andreas Mikkelsen, aki a Polo WRC-s hajcihő után úgy tűnik, találhat magának WRC-s csapatot. A norvég fiú pénteken utazik egy Hyundai i20 Coupe WRC tesztre, melynek a végeredménye akár egy portugál rajthoz állás lehet.

Andreas Mikkelsen, a Volkswagen Motorsport korábbi versenyzője a németek hirtelen kilépése után a WRC2-esek között találta meg a helyét egy Skoda Fabia R5-ös volánja mögött, azonban a norvég fiú nem nyugszik. Minden erejével azon dolgozik, hogy újból a királykategóriában bizonyíthasson. Első körben a privát Polo WRC-s szereplésben reménykedett, azonban a homologizációs huzavona után a Toyota, a Citroen és a Hyundai közül az Autosport információja szerint a koreai márka lehet a befutó.

Sokáig nem lehet húzni a dolgot, ha Mikkelsen Portugáliában már rajthoz akar állni egy WRC-vel, hiszen szorít a nevezési zárlat, és a jövőhéten legkésőbb meg kell születnie a döntésnek, milyen autóval szeretne részt venni a világbajnokság hatodik futamán.

A norvég fiú körül egyébként felgyorsultak az események, hiszen az elmúlt héten még olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a japánok finn csapata, a Toyota adhatja meg a lehetőséget az élmezőnybe való visszatéréshez. Az autosport.com szerint Juho Hanninen nem éppen szerencsés évkezdése lehetett volna az ugródeszka, azonban ezt most úgy tűnik, elfelejtik Makinenék.

A pontot az i-re a korzikai győzelem után Thierry Neuville tette fel, aki beleegyezetett, hogy a korábbi IRC-s versenytársa, Andreas Mikkelsen részt vehessen az előzetes teszteken, mellyel a Hyundai portugál utakra készül fel.

Mikkelsen számára külön öröm lesz a pénteki napon, hogy a tavaly tesztelt Polo WRC után először ülhet be 2017-es fejlesztésű WRC-be. Egyértelműen nem lehet kimondani a Hyundai színekben való rajthoz állását, de egyelőre cáfolat sem érkezett: "Bízom benne, hogy nemsokára történik valami kedvező. Sok csapattal beszélgetek, nemcsak az idei szezonról, hanem a távolabbi jövöről is." - mondta Mikkelsen. "Úgy érzem, most közelebb állok a dolgokhoz, mint azt az év elején, például Svédországban éreztem."

A bennfenteseket természetesen meglepte, hogy Mikkelsen lehetőséget kapott egy i20 Coupe WRC tesztre, hiszen Neuville-t, Sordo-t és Paddon-t is a következő szezon végéig szóló szerződés köti a csapathoz.

Lara