l1
l2


 

yf sfdd

 

Visszatér Ázsiába a Dakar

Április 21.
A Selyemút Rally után újabb rangos tereprali versennyel jelentkezik - és tér vissza - Ázsia a Dakar Series-hez. Az egyhetes China Rally szeptember végén debütál.

Az elmúlt héten megrendezésre kerülő Shanghai Auto Show-n hivatalosan is bejelentették a szervezők, hogy a 2017-es China Rally-t a Dakar jegyében építik fel. A Belső-Mongólia területén kijelölésre kerülő szelektíveken teljes mértékben átélhetik a résztvevők a Dakar nyújtotta élményeket szeptember 24-30. között. Az FB Life Racing Planet és A.S.O. szervezésében megálmodott verseny főként a hazai tehetségeknek szeretné ízelítőt adni és felkészüli lehetőséget biztosítani a dél-amerikai két hetes megmérettetésre.

A kezdőlökést az érdeklődésre egyértelműen Yong Zhou adta meg, aki 2015-ben tizenharmadikként végzett a Dakaron. Az újoncok és egyben lelkes pilóták pedig mielőtt Zhou nyomdokaiba lépnének mindenképpen célszerű egy ilyen felkészülő eseményen próbára tenniük magukat, hiszen tapasztalatszerzésként előnyt jelenthet számukra, mielőtt Dél-Amerika felé vennék az irányt.

Lényegében a kínai tereprali szereplői továbbra is egymással szemben mérettethetik meg magukat, azonban a körülményeket tekintve mégis egy világhírű, nemzetközi színvonalú eseményen tehetik próbára vezetési tudásukat. A Dakar sorozatok keretében megrendezésre kerülő China Rally tehát a legjobb kínai csapatokat vonultatja majd fel szeptember végén. Akkor és ott fény derülhet arra - főként a célba érkezést követően, hogy kik azok, akiknek lehet eredményes keresnivalójuk a Dakaron.

A rajt- és célceremónia helyszíneként Alxa városa szolgál majd, míg a hat napos megmérettetés a híres-neves Badan Jaran és Tengger sivatagok ölelésében kerül kijelölésre. A helyiek mellett a szervezők természetesen várják azon bátor résztvevők jelentkezését bármely országból, akik a Dakarhoz hasonló körülmények között szeretnének felkészülni a 2018-as két hetes januári viadalra.

Lara