l1
l2


 

yf sfdd

 

Ausztriában debütál a privát Volkswagen Polo WRC

Április 24.
Hivatalosan is visszatér a négyszeres világbajnok autó - Raimund Baumschlager első ízben mutatja meg a nagyközönségnek Volkswagen Polo R WRC-jét április 28-29. között a Wechselland Rally-n.

A tavalyi szezonban a világbajnokságról váratlanul visszavonulást fújó Volkswagen Motorsport Polo WRC-je úgy tűnik, mégsem kerül süllyesztőbe - a hétvégén az osztrákoknál viszi táncba a Polo R WRC-t Raimund Baumschlager. Az április 28-án kezdődő Wechselland Rally az osztrák bajnokság keretében kerül lebonyolításra.

A világon elsőként hivatalosan is Baumschlager mutatja be a WRC-t versenykörülmények között hazájában a Baumschlager Rallye & Racing Team támogatásával.

"Nagyon nagyon boldog és egyben büszke vagyok, hogy a hétvégén egy Polo WRC-vel bizonyíthatok. Egy olyan autóval, mely már megmutatta versenyképességét." - mondta az osztrák rekordbajnok, akinek segítségére a jobb oldalon Pirmin Winklhofer lesz.

A Volkswagen nem vette le kezét teljes egészében az autóról, hiszen az osztrák csapat hasznos támogatást kap a wolsburgi központból Gerard-Jan de Jongh mérnök személyében, aki Sebastien Ogier pályafutását is sikeresen terelgette, amíg a Volkswagen Motorsport a világbajnokság futamain szerepelt.

Lara