l1
l2


 

yf sfdd

 

Közel 30 R5-ös a Kanári Szigeteken is

Április 25.
Az azori nyitó futam után a Kanári Szigeteken is rendkívül népes R5-ös mezőnnyel folytatódik az Európa Bajnokság, nem kevesebb, mint huszonhét R5-ös autó szállhat versenybe, a magyar színeket két páros, Botka Dávidék és ifjabb Érdi Tiborék képviselik.

Az Azori-Szigetek után a második körben ismét egy atlanti óceáni szigetet foglalnak majd el Európa Bajnokság résztvevői. Május 4-én hatvannyolc nevezővel kezdetét veszi a Rally Islas Canarias, azaz a Kanári-Szigetek rali.

Ahogy egy szigettel arrébb, itt is nagy számban jelentkeznek versenyre az R5-ösök, a sorozat királykategóriájába huszonhét páros adta le nevezését. Az EB pontlistájának éllovasa, az azori győztes, Bruno Magalhaes legfőbb kihívóinak a címvédő Kajetan Kajetanowicz és Alexej Lukjanuk számítanak, de érdemes lesz figyelni a Fabia R5-össel érkező Marijan Griebel-re, Nyikolaj Grijazinra vagy különösképpen az EB-re visszatérő Bryan Bouffier-re.

A francia nem tagadja, az év végén szeretne a top3-ban végezni. A lengyelek részéről Grzegorz Grzyb is bekapcsolódik a kontinens viadal küzdelmeibe – a hazánk útjain többször megfordult lengyel versenyző Skoda Fabia R5-ösével és a Rufa Sport támogatásával utazik a megmérettetésre.

Magyar párosok is akadnak majd a Kanári-szigeteken. Botka Dávid és Szeles Péter Citroen DS3 R5-öse mellé ezúttal ifjabb Érdi Tibor és Papp György csatlakozik egy Mitsubishi Lancer Evo X-essel.

Lara