l1
l2


 

yf sfdd

 

Címvédőként érkezik a Hyundai Argentínába

Április 25.
A Korzika ralin elért győzelemmel feltüzelve érkezik a világbajnokság soron következő dél-amerikai futamára a Hyundai Motorsport. Tavaly Argentínában nyerni tudtak, így a Hayden Paddon, Thierry Neuville és Dani Sordo alkotta hármas fogat joggal pályázhat a dobogó legfelső fokára is.

A korzikai győzelemmel és dupla dobogóval még nagyobb elánnal vágott neki az argentín felkészüléseknek a Hyundai Motorsport csapata. A 2017-es i20 WRC első futamgyőzelme ugyan tiszta aszfalton szerezték meg a srácok, de ezen, a tavalyi argentin elsőségen, és az eddigi részeredményeken felbuzdulva készülnek a világbajnokság hétvégi, ötödik fordulójára.

Tavaly Hayden Paddon pályafutása első világbajnoki futamgyőzelmének örülhettek Argentínában a Hyundai csapat tagjai, a győzelem íze azonban sokkal frissebb ennél, még érzik a korzikai sikert, ahol Thierry Neuville bizonyult legyőzhetetlennek. A belga fiú eredményéből kiindulva a csapat úgy érzi, hogy a Hyundai i20 Coupe WRC ezennel bizonyított, és most elérkezettnek látják az időt, hogy murván is felverekedjék magukat a csúcsra.

A csapatfelállás az április 27-30-ai világbajnoki futamra sem változott - Hayden Paddon/John Kennard, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul és Dani Sordo/Marc Martí juthat főszerephez a Hyundai színeiben.

Az idei évben a világbajnokság résztvevői a mexikói murva után másodszor küzdhetnek meg a kavicsos kanyarokkal. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a homokos laza talajt a sziklás utak váltják majd fel, ahogy haladnak előre a srácok a versenykilométerekkel.

A Rally Argentina egészen ismert tagja már a versenynaptárnak, hiszen 1980-tól rendszeresen látja vendégül a rali krémjét. A gyorsasági szakaszok nagy része egyébként változatlan a tavalyi felvonáshoz képest, bár a rajt és cél közötti részeket mégis próbálták variálni bizonyos szinten a szervezők. Csütörtök este a szuperspeciállal Cordoba utcáin melegíthetnek be a srácok, míg szombaton a Tanti és Villa Bustos közötti szakasz lehet érdekes, ami a tavalyihoz képest fordított irányban lesz megrendezve.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nagyon élveztük a Korzikán megszerzett győzelmet, azonban nem volt szabad kizökkennünk a munkából, készültünk is rögtön az argentin murvára. Első körben az autó átépítésére helyeztük a hangsúlyt, hiszen aszfalt után tiszta murva beállításokra kellett átalakítanunk az i20-ast. Ahogy azt az előző futamokon is láttuk, egy izgalmas bajnokságban vagyunk benne, minden márka szóhoz jutott eredmények tekintetében. Argentína most a soros, ahol tavaly domináltunk, és az akkori győztesünk, Hayden ezúttal is motivált, hiszen egyik kedvenc futama következik a hétvégén. Az autót még javában fejlesztgetjük, nincs kiforrva teljesen, de úgy érzem, jó irányba haladunk. A tesztek során mindenki kedvére szabhatta Portugáliában az autót, és a visszajelzések alapján sikeresen felkészült mindhárom párosunk.”

Hayden Paddon/Joh Kennard (#4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Paddon és navigátora kedves emlékekkel és a legnagyobb reményekkel tér vissza Dél-Amerikába. Az idei szezon eddig vegyes érzéseket keltett a kiwi srácban, így most reméli, itt már kedvére alakíthatja majd az eredményt.

Paddon: "Ha egy olyan versenyre térsz vissza, amelyet megnyertél, akkor csak optimistán várhatod a rajt pillanatát. Természetesen minden erőmmel azon leszek, hogy megismételjem a tavalyi eredményt, de nem lesz könnyű dolgom, kemény menet lesz. Célom nem lesz más, mint az első hely megszerzése, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Eddig vegyes érzésekkel tudtam le az idei futamokat, de most úgy érzem, Argentínában igazán elkezdődhet számunkra a szezon."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC)
Neuville és társa vitathatatlanul az idei év egyik legsikeresebb párosa. A belga versenyző az előző murvás megmérettetésen, Mexikóban a harmadik helyet csípte el, ennek fényében pedig reméli, ezen a murvás eredményen javítani tud az argentin hétvégén.

Neuville: "Ugyan aszfalton autózunk ezelőtt, de megnyertem a Korzika ralit, melynek élménye még frissen él bennem, és nem kérdés, hogy tovább szeretném-e vinni ezt az érzést. Mexikóban a harmadik helyet csíptük el, Argentína azonban teljesen más körülményeket jelent, hiába murváról beszélünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a futamon nyújtott teljesítményünknek köszönhetően a bajnokságban is előre lépjünk. Várom a rajtot, úgy érzem, egyre jobban kezdem érezni az autót."

Dani Sordo/Marc Martí (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
A spanyol versenyző és navigátora Korzikán sikeresen a top3-ban fejezte be a kilométereket. A páros az idei szezonban egész jól mozgolódott mindenféle terepen, a murva pedig mindegyik közül kitűnik számukra, így a legjobbakban reménykednek.

Sordo: "Számomra mindig is különlegesek voltak az amerikai versenyek. Összetételében másabbak az utak, a pálya szélén pedig nagyon sok néző kíváncsi ránk, és elmondhatatlanul nagy lelkesedéssel fogadnak minket. Ez a támogatás megadja azt a pluszt, amitől tényleg kitűnik egy amerikai verseny. Argentína egy nagyon igényes rali, mely nemcsak a versenyzőpárosoktól követel 100%-ot, hanem mindenkitől az egész csapatban. Kedvelem egyébként a futamot és alig várom, hogy végre versenyben lehessünk. Nem lenne ellenemre, ha sikerülne valamelyik dobogós helyet megcsípnem."

Lara