l1
l2


 

yf sfdd

 

A Hyundai-nak tetszik Mikkelsen + videó

Április 25.
Pozitív tapasztalatokkal gazdagodott első tesztjén a Hyundai i20 WRC-vel Andreas Mikkelsen mint ahogy a Hyundai-nál is elégedettek voltak a 2016-os bajnokság bronzérmesével. De lesz e közös folytatás?

A Hyundai Motorsport pénteki tesztjén csatlakozott a csapathoz az az Andreas Mikkelsen, aki az előző évekbeli Volkswagen Polo WRC-s szereplései után a márka kilépését követően a WRC2-esek mezőnyében folytatta pályafutását. A norvég fiú azonban nem elégszik meg ezzel, ugyan kedveli az R5-ösök kategóriáját, de azért mégis piszkálja a fantáziáját, hogy miként kerülhetne vissza a királykategóriába.

Mikkelsen abszolút gondtalan tesztkilométereket tudott le a legújabb fejlesztésű Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Egy kis kaland ugyan akadt pénteken, rövid időre elhagyta az utat, de ezek ellenére a Hyundai részéről Alain Penasse is teljes mértékben elégedett volt a vendégeskedő versenyzővel.

"A teszt egész jól sikerült." - mondta az autosport.com-nak Penasse. "Andreas-nak tetszett az autónk, hasznos visszajelzésekkel szolgált, jól tudtunk együttműködni."

A norvég fiú egyik versenyzőt sem hátráltatta munkájában, hiszen miután Dani Sordo és Thierry Neuville is letudta tesztkilométereit, csak azután ült be az i20-asba.

"Három napos tesztet tudtunk le Portugália útjain. Hayden az otthonában, Új-Zélandon volt, Kevin-t nem akartuk beültetni, így Andreas tökéletes beugró volt." - folytatta Penasse. "Azt nem tudnám megmondani hány kilométert csavart az autóba, de azt igen, hogy délután ötig körözött vele. Egyelőre ennyi a közös munkánk, jelenleg nincs tervbe további teszt."

Mikkelsen jövőjével kapcsolatban egyelőre annyi biztos, hogy részt vesz az Argentín Rally pályabejárásán, a pletykák szerint azonban a dél-amerikai verseny után nagy bejelentésre készülnek.

Lara