l1
l2


 

yf sfdd

 

Latvaláék megdöntötték Loeb-ék egyik rekordját

Április 28.
A francia zsenipáros, Sebastien Loeb és Daniel Elena számos rekordot állított fel pályafutása során a Rally VB-n, ezek közül az egyiknek azonban búcsút kellett mondania, a Toyota finn versenyzőpárosa ugyanis Korzikán maga mögé utasította őket.

Az azért sejthető, hogy Latvala és Anttila új rekordja nem a győzelmekkel, vagy a dobogós helyezésekkel kapcsolatos, hiszen a Korzika Rally csak a negyedik hely jutott az idén a Toyota színeiben versenyző finn duónak, de amit közösen elértek mindenképp elismerésre méltó.

Ugyanis a még mindig csak 32 esztendős pilóta és 45 éves navigátora lett az a páros, akik a Rally VB történetében a legtöbb versenyt teljesítették közösen. A páros a Korzika Rallyn sorozatban 170. világbajnoki futamán szerepeltek Franciaországban, amivel Sebastien Loeb-öt és Daniel Elenát taszították le a trónról. Kettejük közül természetesen Miikka a tapasztaltabb, aki Argentínában 185. rajthoz állásával számolhat, amivel jelenleg a második helyen legtapasztaltabb navigátorok örökranglistáján, az első helyet azonban már nem sokáig őrizheti meg a jelenlegi csúcstartó, a francia Denis Giraudet, aki 188 rajthoz állással büszkélkedhet.

Fri