l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville felzárkózott, de Evans nem adja olcsón az Argentin győzelmet

Április 29.
Elfyn Evans a második nap is megőrizte első helyét az Argentin Rallyn, a walesi fiú előnye viszont megcsappant Thierry Neuville-vel szemben, aki mögé Ott Tanak kapaszkodott fel a dobogóra. Kris Meeke duplázott, péntek után szombaton is megborította a Citroen C3 WRC-t.

Hat gyorsasági szakasszal folytatódott szombaton a világbajnokság argentin állomása. A napot Evans kezdhette a legkedvezőbb pozícióból, rögtön egy szakaszgyőzelemmel jelezte, hogy pénteken nem tévedésből került az élre, azonban szombaton nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy azt eltervezte, szinte gyorsról gyorsra kapta a Fiestája a defekteket.

A nap folyamán Evans hatból legalább három szakaszon nem tudott kedvére autózni emiatt, de még így is sikeresen megőrizte előnyét a Hyundai versenyzője, Thierry Neuville előtt. "Rengeteg defektet begyűjtöttem, ezenkívül azonban nem történik semmi különös. A kipufogó felől hallunk ugyan érdekes hangot, nem lehet komoly, de azért a szervizben majd megemlítem a srácoknak.”

;

A kérdésre, hogy maga mögött tudja e tartani holnap Neuville-t, így válaszolt: "Természetesen. Nem azért jöttem ide és csináltam az egészet, hogy második legyek. Ha nyerni akar, akkor számítson egy véres küzdelemre!" - mondta Evans.

Nem Evans volt az egyetlen, akit defekt hátráltatott, Thierry Neuville is tudna miről mesélni, azonban ebben a mutatóban ma ő teljesített jobban és csaknem egy percet faragott hátrányából. Az előző, korzikai verseny győztes, két defekttel lett gazdagabb a nap folyamán és emellett egy törött sebváltóval is megküzdött a belga, de nem bánja, tolja tovább, hátha vasárnap még megszorongathatja élen álló Fordos versenytársát. A nap utolsó, kicsivel több mint 20 kilométeres részét a leggyorsabbként fejezte be Neuville, ezzel pedig egészen 11 másodpercre csökkentette hátrányát Evans-hoz képest.

A harmadik pozícióra Ott Tanak csapott lesz szombaton, az M-Sport észt versenyzője a nap végén 15 másodperccel maradt el Hyundai-os versenytárstól, így számára is bőven maradt motiváció vasárnapra. Tanak számára nem feltétlen a defektek voltak a hátráltató tényezők - az észt fiú kétszer is megpörgött, értékes másodperceket bent hagyva az egyes szakaszokon.

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier negyedikként fordulhat vasárnap. Malcolm Wilson szeme fénye ezt a napot sem zárta a szívébe, Ogier elárulta, hogy nem volt minden tökéletes az autóban, reggeltől mondhatni vezethetetlen volt a Fiesta, szinte minden egyes kanyarban küzdött az autóval. Részéről az eredmény lehetne jobb, de Ogier nincs elkeseredve, hiszen Tanak-tól mindössze 23 másodperc választja el.

A napi kiesők között érdemes talán megemlíteni azt a Kris Meeke-t, aki azok után hogy pénteken átalakította a C3-ast majd a szervízcsapata emberfeletti erőfeszítésekkel újjávarázsolta az autót, szombaton ismét alkotott – a tizennegyedik szakaszon Meeke újabb bukfencet mutatott be, miután valószínűleg már a szerelőknek nem igazán lesz kedvük újabb csodát művelni. Ugyanitt Mads Östberg Fiestájának felfüggesztése is megsérült, ami miatt a norvég is kénytelen volt kiszállni a küzdelemből.

A Rally Argentina állása a 2. nap végén:
1. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford Fiesta WRC 2:53:45.7
2. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +11.5
3. Ott Tanak/M. Jarveoja, Ford Fiesta WRC +26.8
4. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +49.9
5. J.M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +1:24.6
6. Hayden Paddon/John Kennard, Hyundai i20 Coupe WRC +4:26.7
7. Juho Hanninen/Kaj Lindström, Toyota Yaris WRC +9:34.3
8. L. Bertelli/S. Scattolin, Ford Fiesta WRC +12:10.0
9. Dani Sordo/Marc Marti, Hyundai i20 Coupe WRC +13:26.8
10. Pontus Tidemand/Jonas Andersson, Skoda Fabia R5 +13:57.5...

Lara