l1
l2


 

yf sfdd

 

Neuville: Elképesztő érzés volt átélni ezt az egészet

Május 2.
Sokáig emlékezetes marad az idei argentin hétvége Thierry Neuville számára, hiszen a belga pilóta nem akármilyen küzdelem után érte el azt, hogy zsinórban második világbajnoki futamgyőzelmét ünnepelhesse. Volt is miről mesélnie a verseny végi sajtótájékoztatón.

Thierry, egy eszméletlen izgalmas végjátékban döntöttétek el, kié legyen az argentin győzelem, amiből te kerültél ki győztesen. Mit éreztél a beíróban?

Neuville: "Először is azt szeretném elmondani, hogy egy igazán intenzív hétvégén vagyunk túl. Mindenkinek akadtak apró-cseprő gondjai, amelyből mi sem maradtunk ki, de szem előtt tartottuk, hogy nem szabad feladni és menni kell! Úgy gondolom, ez az, ami hozzásegített minket a győzelemhez. Borzasztó nehéz volt, de megcsináltuk és itt vagyunk. Hatalmas csatát vívtunk az utolsó gyorsaságin, a szakasz vége előtt megkaptam Elfyn első részeredményt, ami szerint 2 másodperccel gyorsabb nálunk, úgyhogy vesztésre álltunk. Ha nem hibázik, megszerzi a megérdemelt győzelmet, de a célban, a TV közvetítésen keresztül már láttuk, hogy a következő részeredménye már 1,3-mal elmarad a mi időnktől és akkor már tudtam, hogy meglesz a győzelem, mert tudtam, hogy a végén gyors voltam. Elképesztő érzés volt átélni ezt az egészet!"

Stresszes voltál, vagy nyugodt tudtál maradni?

Neuville: "Teljesen nyugodt voltam, mert az év eleje óta jól érzem magam az autóban, megvan a kellő magabiztosság. Követtem el néhány hibát, de már érzem, hogy mi az, ami még biztonságos és tudom, hogyan reagáljam le verseny közben, ha azt érzem túlságoson vagy éppen nem eléggé nyomom. Az a fontos, hogy gyorsan kell menni és jól kell kezelni a hétvégét."

Ad egy kis extra löketet hogy egymás után két futamot is megnyertél?

Neuville: "Nagyon kemény hétvége volt, durva feltételekkel, ami nagyon sok energiát igényelt, a többi versenyhez képest. A legnagyobb különbség több mint egy perc is volt köztünk, de innen is sikerült visszakapaszkodnunk. Ő is elképesztően jól vezetett és tudta nagyon jól, hogy ez egyike azon lehetőségeknek a szezonban, ahol megmutathatja mire képes és most a gumiabroncsok is megadták számára a lehetőséget, hogy a győzelemért tudjon harcolni."

Nicolas, gondoltad volna, hogy az utolsó gyorson megelőzitek Elfyn-t?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Ahogy beállsz a rajtba, elkezd növekedni az adrenalin és alig várod, hogy legyen valami információd Elfyn-ről és amikor megjött, hogy 3 másodperccel jobb nálunk az első időmérőnél, mi tudtuk, hogy a DMACK abroncsok lágyabbak mint a miénk, és azt is hogy a pálya végén mi lehetünk a jobbak és elkaphatjuk őt.

Fantasztikus hétvégén vagytok túl ezúttal is. Boldogsággal tölt el?

Gilsoul: "Még mindig van mit tanulnunk, és annak ellenére, hogy Európán kívül nem lehet tesztelni, elég jól vettük az argentin akadályt. A felkészülésünk nem volt ideális, így a beállítások tökéletesítése az első napra maradt így próbáltunk vigyázni az autóra. Mindenkinek akadt nehézsége a versenyen, nekünk a defekt, de végül miután megtaláltuk a beállításokat, minden jól működött."

Neuville lehajrázta Evans-t az Argentin Rallyn

Fri