l1
l2


 

yf sfdd

 

Tanak: "Tudtuk, hogy Thierry nem normális"

Május 6.
Vegyes érzelmekkel álltak dobogóra az argentin futam főszereplői - míg Evans a második hellyel jelenleg is barátkozik, Ott Tanak kifejezetten elégedett volt a harmadik pozícióval. Az észt fiú bízik abban, hogy az európai versenyek még jobbak lesznek.

Ott, harmadik helyet szereztétek meg, hogyan érezted magad a hétvége alatt?

Tanak: "Valójában egészen jól sikerült a hétvége, hiszen mindig azzal a céllal érkezünk, hogy pontokat tudjunk szerezni. Ahogy visszagondolok az argentin futamokra, igazából egyiken sem volt szerencsénk, így az idei évben próbáltam úgy elrajtolni, hogy elfelejtem a negatívumokat. Pénteken abszolút a biztonságra autóztam, sőt, már túlságosan is, így rengeteg értékes másodpercet vesztettünk. Szombaton már kicsit bátrabb voltam, de a srácok olyan nagyon jól autóztak az élen, hogy egyszerűen nem tudtam leküzdeni a közöttünk lévő szakadékot. Nem vagyok telhetetlen, jó ez az eredmény."

Vasárnap reggel azért nem játszottál el a gondolattal, hogy mégis megpróbálod elcsípni azt a második helyet? Hiszen csak 15 másodpercről volt szó...

Tanak: "Persze, meg is próbáltuk, csak nem sikerült. Jól mentünk, jók voltak az idők és tudtuk, hogy Thierry nem normális :). A határon autózott, de végül hiba nélkül teljesítette a powerstage-t. Én úgy éreztem, ez a biztonságos, ahogy mi mentünk, így ennek fényében ez a harmadik hely nagyon jó.”

Lényegében akkor ez egy nagyszerű eredmény, hogy dobogón végeztél. Átvinnéd ezt Portugáliába?

Tanak: "Legalább ennyit szeretnék ott is elérni, hiszen Portugália a kedvenc eseményem – plusz azt sem szabad elfelejteni, hogy normál murvára térünk vissza. Szerintem ez lesz a szezon első olyan futama, ami a kiszámíthatóbb, és itt tényleg mindenki a valós versenyképességét mérheti össze. Meglátjuk mi lesz, de én bízom Európában."

Martin, mesélj a hétvégéről. Jó érzés volt Argentínában dobogóra állni?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Az biztos, hogy jó érzés volt! Ez volt az első argentin futamom, és mindenki azt mondta az elején, hogy készüljek, nagyon durva lesz. Most azt mondom, hogy ugyan nem volt egyszerű, de élvezetes, kiváló eredménnyel."

Jobb volt a verseny, mint amire számítottál?
Jarveoja: "Eszméletlen sok néző volt, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak. Pénteken óvatosra vettük a dolgot, de szombaton és vasárnap már tudtuk növelni a sebességet, és a dobogóig meg sem álltunk."

Evans: Portugáliában jöhet a folytatás
Neuville: Elképesztő érzés volt átélni ezt az egészet
Neuville lehajrázta Evans-t az Argentin Rallyn

Lara