l1
l2


 

Az Egyesült Államokat is meghódítja a Rally VB

Május 17.
Mi sem bizonyítja jobban a Rali Világbajnokság népszerűségét, mint az egyre növekvő érdeklődés. A helyszíni érdeklődésre nem lehet panasz és az élő közvetítéseknek hála, az otthonokban is egyre több helyen követhető a páratlan harc a VB címért, mostantól pedig az Egyesült Államok sem marad ki jóból.

Az elmúlt napokban a VB promótere megerősítette, hogy már nemcsak európai viszonylatban kap nagy hangsúlyt a világbajnoki futamok közvetítése, hanem az amerikaiaktól is két hálózat becsatlakozott a sorba. Az ELEVEN SPORTS és az ESPN3 a napi összefoglalók mellett természetesen az élő bejelentkezéseket is az otthonokba viszi a csatornákra előfizetők részére. A csatornák nem véletlenül döntöttek a csatlakozás mellett – az elmúlt évtizedek legizgalmasabb VB szezonjában vagyunk benne.

Az ELEVEN SPORTS a Rally VB kizárólagos fizetős TV partnere lesz az USA-ban. Közel 50 millió háztartásban lesz elérhető a szolgáltatás, beleértve az AT&T, DirecTV, Verizon, Charter és NCTC hálózatokat.

Az amerikaiaknál egyébként az elmúlt hetekben, hónapokban nagyon sok sportággal kezdtek szemezni a tévések, és főként a különleges, évtizedek óta nem látott izgalmak és különböző győztesek miatt döntöttek úgy, hogy a Rali Világbajnokságot illesztik be műsorukba. Az ESPN3 például nemcsak hagyományos TV készüléken, hanem erre a célra készült alkalmazásoknak, a WatchESPN-nek vagy éppen az ESPN app-nak köszönhetően már notebookon, okostelefonon és tableten is elérhetővé teszik a közvetítéseket.

Az első közvetítés próbaképpen már meg is történt - az argentin megmérettetést követhették szemmel az otthonülő amerikaiak. A visszajelzés pozitív volt, így nem halasztották tovább a hivatalos bejelentését az esetnek.

"Az USA hatalmas piac, és már most érezhető, hogy egyre jobban nő ezen a  földrészen is az érdeklődés a világbajnokságunk iránt. Az ELEVEN SPORTS egy gyorsan fejlődő, sporttal foglalkozó csatorna, míg mellette az ESPN az egyik legerősebb márka az amerikai sportközvetítésekben. Szakágunk népszerűsége töretlen, kiváló döntés volt, hogy az idei évben drasztikus szabálymódosítások kerültek bevezetésre, hiszen a látvány mellett külön izgalmakat is hozott a sorozatba." - mondta el Oliver Ciesla, a WRC promótere.

Lara