l1
l2


 

Tragikus tesztbaleset Oroszországban

Május 18.
Tragikus baleset rázta meg a rallysport világát, Oroszországban egy teszten, ütközött össze két autó, a baleset során egy navigátor, Alexey Ljaduhin életét vesztette, míg a legutóbbi EB futam győztese, Alexej Lukjanunk súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba

Az Európa Bajnokság meghatározó szereplője, Alexej Lukjanuk Mitsubishi-s versenytársával, Vjacseszlav Kucserovval együtt készült a Rallye Pushkinskye Gory 2017-es futamára. A tesztelés szörnyű tragédiával ért véget – eddig nem tisztázott körülményeknél fogva a két versenyautó, nagy sebességgel, frontálisan ütköztek össze.

A balesetben a Mitsubishi Lancer Evo versenyzőpáros navigátora, Alexej Ljaduhin sérülésein már nem tudtak segíteni az orvosok, a másik három érintettet, Alexej Lukjanukot, Nyikita Gergelt és Vjacseszlav Kucserovot mentőhelikopterrel szállították a szentpétervári kórházba.

Alexej Ljaduhin családjának a ralis társadalom egyöntetűen őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felépülést kívánunk.

Lara