l1
l2


 

Korda Racing: Éremeső Szombathelyről

Május 24.
Két arany, egy ezüst és egy bronzéremmel térhetett haza a Korda Racing az idei Iseum Rallyról, Velenczei Ádámot ezúttal nem fogadta kegyeibe Fortuna istennő, Alberti Szabolcs viszont az ORB kétkerék-hajtású, Vizelli Károly pedig az abszolút második hely mellett a Rallye2 hátsókerekes mezőnyében bizonyult a leggyorsabbnak, míg Fekete László kategóriája harmadik helyét szerezte meg.

A szombaton teljesített hat gyorsasági szakasz után vasárnapra eggyel kevesebb, szám szerint öt gyorsasági várt az ORB és a Rallye2 talpon maradt párosaira. Hogy a srácoknak vasárnapra se legyen egyszerű dolga, éjjel az időjárás is megkeverte a lapokat, a lezúduló eső egy egészen új versenyt eredményezett. A saras pályákat nem zárta a szívébe Velenczei Ádám, aki szombat este joggal bízott abban, hogy Ózd után Szombathelyen is elcsíphet egy dobogós helyet, ezúttal azonban a balszerencse érte utol és végül meg kellett elégednie a hetedik hellyel.

Alberti Szabolcsot Miskolc után ismét elhódította 2WD Kupa első helyét, a Honda Civic Type-R pilótája az öt vasárnapi szakaszból négyet megnyerve magabiztos előnnyel húzta be szezonbeli második győzelmét. Ifjabb Fekete László szakaszról-szakaszra gyorsult, a befejező napon két gyorsaságin is kategóriája második legjobb idejét autózta, a célba pedig a harmadik helyen érkezett. A Rallye2-ben Vizelli Károly valósággal lubickolt a csúszós pályákon, a Lada VFTS pilótája már a napi nyitó szakaszon egy abszolút idővel jelezte, hogy nem mondott le a végső győzelemről, majd a nap folyamán még két szakaszgyőzelmet szerzett és az utolsó méterekig parázs csatát vívott az abszolút győzelemért, melyről alig 3 másodperccel csúszott le. Velük ellentétben nem sokáig élvezhette a murvás csúszkálást Balics Ákos és Borsfai Dávid, már a szombati nyitószakaszon eltört a Honda féltengelye és a verseny feladására kényszerültek.

Korda Erik: Összességében sikeres hétvégét zártunk, még ha nem is vagyunk maradéktalanul elégedettek. Sajnos vasárnap ezúttal ellenünk fordult a szerencse, Ádám az utolsó gyorsaságin egy defekt miatt lecsúszott a hetedik helyre, azonban a részeredményeket tekintve joggal lehetünk bizakodóak, Ádám és Csabi murván is megmutatta, mennyire gyorsak tudnak lenni. Sajnos Balics Ákosék versenye nagyon korán véget ért, nagyon sajnáljuk, hogy ennyire korán ki kellett szállniuk a versenyből, tudjuk mennyire várták ezt a versenyt. Emeljük kalapunkat Alberti Szabolcs és Vizelli Károly előtt, mindketten parádés teljesítménnyel rukkoltak elő, megérdemelten szerezték meg a győzelmet első és hátsókeréken is. Jól sikerült Fekete Lackóék versenye is, nekik is jutott egy bronzérem Szombathelyről, gratulálunk a srácoknak!

Velenczei Ádám – Szedő Csaba #6 Hyundai i20 R5: A verseny előtt két napot és 60 kilométert tudtunk tesztelni az autóval, szerdán kerestük a beállításokat, majd csütörtökön megpróbáltunk finom hangolni az autót. A nap végére úgy éreztük jól állunk, kipróbáltunk egy zárt abroncsot, ami nagyon tetszett és úgy döntöttünk, hogy ezzel fogunk kezdeni, de egy kicsitelóvatoskodtuk a rajtot. Szombaton érződött, hogy pályafutásom során eddig mindössze két versenyt mentem murván, volt több apró hibám, túlcsúsztam párszor, de bizakodva tekintettünk a befejező nap elé, mert sokat tanultunk az autóról és a nap folyamán tudtunk abszolút második és harmadik időket is autózni. Sajnos az éjszakai eső után vasárnap dobhattuk a kukába, amit szombaton tanultunk. Sárban még sosem mentem és vasárnap kicsit kijött a rutintalanság. Ráadásul a végén még beszedtünk egy defektet és visszacsúsztunk a hetedik helyre, de optimistán tekintünk a jövőbe, szereztünk pár pontot, a bajnokságban egy pont hátránnyal a hatodik helyen állunk és ismét sokat tanultunk, ami jól fog jönni Veszprémben. Addig azonban még jön a Székesfehérvár Rally, visszatérünk aszfaltra, ami nekem jobban fekszik, úgyhogy izgatottan várjuk a rajtot.

Alberti Szabolcs – Földi Nikolett #35 Honda Civic Type-R: Nagyon sajnáltuk, hogy Ózdon nem tudtunk elindulni, ezért óriási lendülettel készültünk a Szombathely Rallyra! Beleadtunk apait-anyait, ami szerencsére az eredményeinken is látszott! A szombati nap az első gyorson volt két hibánk, ugyanis kétszer is becsúsztunk az árokba, de aztán behoztuk a hátrányunkat a többiekhez képest és a nap végén már az élen álltunk! A vasárnapi nap hibamentes volt és jó időket is tudtunk menni, minden tökéletes volt és sikerült megszereznünk a győzelmet! Köszönjük a Korda Racingnek az együttműködést!

ifj. Fekete László – Fekete László #41 Citroen C2 R2 Max: Az első nap nem volt könnyű, mert sokszor szinte vakon mentünk az erdőben, mert sok helyen megrekedt a por, de ezzel együtt igyekeztünk gyorsan menni és élveztük a száguldást. Az éjjeli eső az előbb említett problémánkat megoldotta, de a sarasabb részeken megindulgatott az autó hátulja, de kordában tudtuk tartani. Összességében nagyobb gond nélkül tudtuk teljesíteni a versenyt és a harmadik helyért járó serleggel tértünk haza egy nagyon kemény versenyről, nincs okunk a panaszra.

Vizelli Károly – Nagy Péter #206 Lada VFTS: Mindent megtettünk, hogy tökéletes autóval szálljunk versenybe, de sajnos nem lett tökéletes, újra jelentkezett az Ózd Rallyn tapasztalt hiba. Valahonnan falsot szív a rendszer, de nem találjunk hol. Szombaton kicsit elszúrtuk a nyitószakaszt és kaptunk egy húszast a többiektől. A következőre levegőszűrőt cseréltünk, aminek rögtön egy abszolút második idő lett az eredménye. Örültünk az éjszakai esősnek, nekünk és az autónak is jobban fekszenek a csúszós pályák, vasárnap reggel rögtön nyertünk is két szakaszt. Bár a káldi gyorsasági nem annyira feküdt az autónak, de az utolsó körnek, még ha csak néhány tizeddel is, de az abszolút első helyről vágtunk neki. Az utolsó előtti pályáról nagyon jól lejöttünk, mert a power stage-en kicsit el akartuk spórolni a rossz minőségű részeket, de ez túl jól sikerült és még a sebességváltó is rakoncátlankodni kezdett így végül néhány másodperccel lecsúsztunk a futamgyőzelemről. A csalódottság mellett azért a második hellyel is elégedettek vagyunk, hiszen Miskolcon és Ózdon sem sikerült ilyen jól a verseny, nagyon jó autókat nagyon jó pilótákkal tudtunk magunk mögé utasítani és a Lada Kupában most is győzni tudtunk!

Balics Ákos – Borsfai Dávid #228 Honda Civic Vti: Nagyon sajnáljuk, hogy ennyire korán búcsúznunk kellett a versenytől, hiszen gyakorlatilag bemelegedni sem volt időnk máris csomagolhattunk. Sajnos a technikai sport ilyen, egy műszaki hiba bármikor keresztülhúzhatja az ember számításait, most is ez történt, a nyitó szakaszon a váltóban fogazott le a difi ami ütött egy lyukat a váltóház oldalán így elfolyt az összes váltóolaj. Ha már mindenképp ki kellett állnunk, legalább mehettünk volna még pár szakaszt, mert nagyon vártam a murvás pályákat, de ez most így alakul, úgyhogy mostantól készülünk a Székesfehérvár Rallyra.

Az Iseum Rally Végeredménye ORB:

  • 1. Herczig Norbert/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5 1:15:30.4
  • 2. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 +47.7
  • 3. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +59,3
  • 4. Ranga Péter/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 +1:13.7
  • 5. Kazár Miklós/Ferencz Ramón, Ford Fiesta R5 +1:42.1
  • 6. Botka Dávid/Szenner Zsolt, Citroen DS3 R5 +1:46.0
  • 7. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +1:56.7
  • 23. Alberti Szabolcs/Földi Nikolett, Honda Civic R3 +10:56.5...
  • 27. ifj.Fekete László/Fekete László, Citroen C2 R2 Max +14:51.8…

Az Iseum Rally Végeredménye Rallye2:

  • 1. Csomós Miklós/Nagy Attila, Citroen C2 R2 1:02:53.5
  • 2. Vizelli Károly/Nagy Péter, Lada VFTS +3.1
  • 3. Jánosa Ákos/Brunekker Árpád, Peugeot 208 R2 +19.1
  • 4. Berényi László/Pap Tamás, Opel Adam R2 +50.0
  • 5. Hibján József/Szurovcsák István, Citroen C2 R2 Max +1:23.2…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft

(x)