l1
l2


 

Egy tucat R5-ös a Székesfehérvár Rallyn

Június 5.
Több mint száz páros szállhat harcba a hétvégi Székesfehérvár Ralin, az idei kiadásában az első osztály mellől az ORC, a Historic és a Rallye2-esek mezőnye sem hiányozhat. A pálya széléről nem kevesebb, mint egy tucat R5-ös autónak szoríthatunk június 9-11. között.

A magyar bajnoki évad negyedik fordulójának lebonyolítására kerülhet sor a következő hétvégén. Június 9-11. között Székesfehérváron találkozik a rali krémje, hogy összemérje tudását a száz százalékban aszfaltos versenyen.

A kiadott nevezési listán összesen tizenkét olyan párost találunk, akik R5-össel szállnak harcba a pontokért. Az aszfaltos pályákról természetesen nem hiányozhat a bajnokpáros, Herczig Norbert és Bacigál Igor sem, akik egyébként tavaly győztesként, 130,69 km/h-s átlagsebességgel zárták a fehérvári versenyt. Rajtuk kívül Skoda Fabia R5-össel okozhat még izgalmakat Vincze Ferenc, Ranga Péter, ifjabb Ranga László, Trencsényi József és Lencse Zoltán.

A tavalyi kiadást másodikként záró Hadik András is remek formában van idén, így bizakodva várja a bajnokság negyedik állomását, mellette egyébként még hárman autóznak Ford Fiesta R5-össel – Turán Frigyes, Kazár Miklós és Bodolai László.

A Skoda és Ford felvonulás mellett azért egy Hyundai i20 R5-ös is szeretne magának egy helyet az élmezőnyben. Velenczei Ádám az idei évben csöppent bele a királykategóriába, és ezúttal sem szeretne kimaradni a küzdelmekből. Tavaly számára nem éppen a tervek szerint sikerültek a kilométerek, hiszen árokban kötött ki a Mitsubishivel, jövő hétvégén egy dobogós helyezéssel feledtetné a fiaskót. A mezőnyben szintén egyedüliként Fogasy Gergely a Peugeot R5-ös autójának szavaz bizalmat.

Az ORB és ORC mezőnyében egy híján ötven nevező számol rajthoz állással, akik mellé a Rallye2 negyvenkét páros csatlakozik. A Historicban tizenkilencen várják a 2017-es Székesfehérvár Rali rajtját.

ORB-ORC nevezési lista | Rallye2 nevezési lista | Historic nevezési lista

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

0