l1
l2


 

Jól kezdtek a Korda Racing versenyzői Fehérváron

Június 10.
Rövid, de annál nehezebb napon vannak túl a Korda Racing versenyzői a Székesfehérvár Rallyn, a csapat versenyzői jól alkalmazkodtak a folyamatosan változó körülményekhez és bizakodva tekintenek a befejező nap elé.

Trükkös napon vannak túl a Korda Racing versenyzői a Székesfehérvár Rally szombati nyitónapja után, hiszen az időjárás felelős mindent megtett azért, hogy megtréfálja a magyar bajnokság mezőnyét. A délelőtti szikrázó napsütést követően délre esőfelhők gyülekeztek Székesfehérvár térségében, amiből nem sokkal az első gyorsasági rajtja után leestek az első esőcseppek. Amíg az élmezőny első három versenyzője száraz aszfalton teljesíthette a nyitó szakaszt, addig a mezőnyben hatodikként rajtoló Velenczei Ádámot már vizes pálya fogadta így némi hátrányba került a verseny elején. A folytatásban aztán ismét kisütött a nap és száradó pályákon Velenczei Ádám is megkezdte a felzárkózást a Hyundai i20 R5-tel, a rali harmadik gyorsaságiján már csak négy tized másodperc választotta el a szakaszgyőzelemtől a nap végére pedig felkapaszkodott az abszolút negyedik helyre.

Az Országos Rally Bajnokság 2WD kupájában érdekelt Alberti Szabolcs és Földi Nikolett Fehérváron is tovább folytatta menetelését, a Honda Civic Type-R-rel valamennyi szombati gyorsasági szakaszon kategóriájuk legjobb idejével érkeztek célba, amivel magabiztos előnyre tettek szert a befejező napra.

Ifjabb Fekete László, édesapja, Fekete László navigálásával remekül alkalmazkodott a hirtelen leesett esőhöz, a nyitó szakaszon élre álltak kategóriájukban, pozíciójukat pedig megőrizték a záró szakasz rajtjáig, itt azonban már nem működött jól az egész napra választott abroncs és végül 1,6 másodperccel lecsúsztak kategóriájuk második helyére.

A verseny nagyobbik fele még hátra van, vasárnap újabb nyolc gyorsasági szakasz után hirdetnek győztes, az ORB mezőnyhöz pedig csatlakoznak a Rallye2-es bajnokság párosai, köztük a Korda Racing színeiben a közönség kedvenc Vizelli Károly és Nagy Péter a Lada VFTS-sel.

A Székesfehérvár Rally állása az 1. nap végén:

  • 1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 20:15.3
  • 2. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +13.3
  • 3. Herczig Norbert/Bacigál, Igor, Skoda Fabia R5 +26.3
  • 4. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +33.9
  • 5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +43.7…
  • 17. Alberti Szabolcs/Földi Nikolett, Honda Civic Type-R +2:35.2…
  • 30. ifj. Fekete László/Fekte László, Citroen C2 R2 Max +3:55.5

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft

(x)