l1
l2


 

Hadik hibátlanul vezet a Székesfehérvár Rallyn

Június 10.
Az első napi valamennyi gyorsasági szakaszát megnyerve Hadik András vezet a Székesfehérvár Rallyn, a második helyen Vincze Ferencz követi, a dobogó harmadik fokáról Herczig Norbert várja a folytatást.


Hadik András

Rendhagyó módon, szombat délben vette kezdetét az idei Székesfehérvár Rally, a verseny első napjára két pályán négy gyorsasági szakaszt iktattak a programba a szervezők köztes szerviz vagy gumicsere nélkül, melyet a nap végén még egy belvárosi szuperspeciál szakasszal egészítettek ki, melynek eredménye azonban nem számított bele az értékelésbe. A verseny dolgát tovább nehezítette a szeszélyes időjárás, nem sokkal a rajt előtt sötét felhők érkeztek Fejér megyébe, melyekből bármelyik pillanatban leeshetett az eső.

A nyitó szakaszon, Kincsesbányán az első két-három autó még száraz pályán tudott lejönni, a többiek viszont már megkapták az égi áldást. A legjobb időt a másodikként rajtoló Hadik András autózta, akit azonban az sem hozott zavarba, hogy a második gyorson már neki is vizes pályán kellett autózni, megnyerte az is és a nap felénél már több mint 20 másodperccel előzte meg legfőbb vetélytársát, a kissé óvatos Hercziget. Kettejük közt azonban még ott volt Vincze Ferenc és Turán Frigyes is, előbbi cirka 5, utóbbi pedig 10 másodperccel maradt el az első helytől.

Második nekifutásra már csak nyoma maradt az esőnek, mindkét pálya nagyrészt már felszáradt, azonban vizes foltok több helyen is maradtak. Hadik András azonban ugyanazzal a lendülettel haladt tovább, a miskolci pilóta ismét abszolút időt autózott mindkét pályán és a szombati nap végére 13 másodpercre növelte előnyét Vincze Ferenccel szemben. Turán Frigyes autójában a második körre elment a kormány szervo, a harmadik dobogós helyre így Herczig Norbert zárkózott fel, akinek a Hyundai R5-öst kormányzó Velenczei Ádám lohol a nyakán. Turánék vasárnap az ötödik helyről várják a folytatást, mögötte a Ranga testvérek következnek hatodik-hetedik helyen, míg Hevesi István az abszolút nyolcadik helyen hozta be, az öregecske EVO VI-os Mitsubishit.

A Székesfehérvár Rally állása az 1. nap végén:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 20:15.3
2. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +13.3
3. Herczig Norbert/Bacigál, Igor, Skoda Fabia R5 +26.3
4. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +33.9
5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +43.7
6. Ranga Péter/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 +48.8
7. ifj. Ranga László/Tóth Imre, Skoda Fabia R5 +1:10.1
8. Hevesi István/Vánsza Zsolt, Mitsubishi Lancer Evo VI +1:17.9
9. Maricsek Miklós/Bán Viktor, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +1:30.3
10. Trencsényi József/Verba Gábor, Skoda Fabia R5 +1:34.3

Fri