l1
l2


 

Hadik egyenlített a Székesfehérvár Rallyn

Június 11.
Második győzelmét ünnepelhette Hadik András a szezon negyedik állomásán, ráadásul a miskolci pilóta maximális pontszámmal térhet haza a koronázó városból, a power stage-en is övé lett a győzelem. Herczig Norberttel a második, Vincze Ferenc a harmadik helyen érkezett célba.


Hadik András

Az első, mondhatni lazább versenynap után vasárnap komolyabb távokkal és több gyorsasági szakasszal találták magukat szembe azok a versenyzőpárosok, akik túlélték a szeszélyes időjárást produkáló szombatot. Hadikék a hétvége első napján nyújtott teljesítmény után az élről kezdték meg a vasárnap reggelt Csákberényen, ahol rögtön egy abszolút idővel melegítettek be a napra.

Ezt követően kicsit akadoztak a Fiestás versenyző időeredményei, hiszen kisebb-nagyobb műszaki gondok azért megmutatkoztak az autóból, de nap végére ismét magára talált, és a futam utolsó szakaszán is hozta reggeli formáját - Pusztavám közel 17 kilométeres részén újabb legjobb időt hozott össze, bebiztosítva ezzel az összetettbeli első helyet. Hadik András és Kertész Krisztián a hazainak számító Ózd rali után Székesfehérváron megszerezte második győzelmét az idei szezonban.

A második helyért parázsabb csata dúlt a vasárnapi szakaszokon. Reggel Vincze Feriék még több mint 10 másodperccel vezettek a címvédő páros, Herczig Norbiék előtt, a nap felénél körülbelül fordult a kocka – Herczigék felszívták magukat, letaszították Vinczééket a második helyről. Ezt a pozíciót pedig egészen az utolsó méterig megtartották, sőt, határozottan növelték az előnyt, hiszen a célban a különbség 25 másodperc lett a két Skodás között.

Egy Ford és a két Skoda után a negyedik helyre egy Hyundai i20 R5-ös jelentkezett, melyet a Velenczei Ádám-Szedő Csaba kettős irányítgatott. A Korda Racing duója egészen sokat csúszkált a vasárnap első felében, de nem okozta vesztüket a gumiabroncs milyensége - Velenczei hátránya Vinczéhez képest egészen komoly volt, így inkább arra figyelt, hogy az ötödik helyen érkező Turán Frigyest maga mögött tudja tartani a verseny végéig. A terv sikerült, így negyedikként ünnepelhettek Székesfehérváron.

Turán Friciék tehát egy ötödik pozícióval gazdagodtak a hétvégén, míg Rangáék testvériesen megosztották egymás között a hatodik illetve hetedik helyet. Nyolcadikként pedig Balogh János érkezett, aki ezúttal is a Mitsubishi-t választotta társául.

A Székesfehérvár Rally végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 1:08:05.4
2. Herczig Norbert/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5 +6.6
3. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +31.8
4. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Hyundai i20 R5 +53.4
5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +1:15.4
6. Ranga Péter/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 +2:21.7
7. ifj.Ranga László/Tóth Imre, Skoda Fabia R5 +3:26.7
8. Balogh János/Deák Attila, Mitsubishi Lancer Evo +3:48.5
9. Bodolai László/Popovics László, Ford Fiesta R5 +4:13.2
10. Trencsényi József/Verba Gábor, Skoda Fabia R5 +4:15.8

Lara