l1
l2


 

A Citroen Mikkelsenre cseréli Kris Meeke-t

Június 11.
Andreas Mikkelsen a hétvégén először versenyzett a legújabb generációs WRC-vel, a Citroen színeiben. A norvég versenyző az egyetlen célba érkező volt a franciáktól, ugyan nyolcadik lett, de a hónap végén lengyelben javíthat - Kris Meeke helyett bizonyíthat a C3 WRC-vel.

Kris Meeke nagy reményekkel kezdte meg a jelentős változásokat hozó idei évadot, tervei azonban nem alakultak jól - Mexikóban ugyan nyerni tudott, de a többi futamon nem tudta hozni amit csapat elvárt tőle. Az Amerikában begyűjtött 25 pont mellett csupán a svédeknél kaparintott még meg 2 pontocskát. A brit a táblán a tízedik helyet foglalja el, míg az élen álló Sebastien Ogier jelenleg 141 ponttal esélyes a világbajnoki címre. Meeke csapattársa, Craig Breen a hetedik 43 ponttal.

"A kiábrándító eredmények után most megkértük Kris Meeke-t, hogy a következő ralin inkább fejben készülődjön a hátralévő versenyekre." - mondta a márka csapatfőnöke, Yves Matton, aki a csapat vasárnapi sajtóanyagában jelentette be, hogy versenyzőt cserélnek a Lengyel Ralira. "Kris elfogadta a döntést, hiszen ő is úgy gondolja, hogy a csapat érdeke mindenekelőtt. Szeretnénk köszönetet mondani neki ezért, hogy megértette a helyzetet. Ez a szünet most kiváló alkalom neki arra, hogy feltöltődjön és újragondolja a dolgokat az évad második felére, ugyanis Finnországban számítunk rá. Tavaly győzni tudott északon, így bízunk benne, hogy ez a kis kimaradás újabb sikeres eredményt hozhat a számára."

Meeke helyzete mellett Matton arra is kitért, hogy a munkát Andreas Mikkelsen-nel tervezik folytatni Lengyelországban, aki címvédőként érkezik a versenyre, hiszen tavaly a norvég pilóta győzelmével zárult a Lengyel Rali.

Debütálásakor ugyan egy nyolcadik helyet csípett el, de más szemszögből nézve nagy öröm ez a pozíció a csapat számára, hiszen másik két versenyzőjük, nem tudta befejezni a szardíniai kilométereket.  

"Ez a módosítás tehát most azt eredményezni, hogy folytatjuk munkánkat Andreas-szal." - folytatta Matton. "A Szardínia rali egy teszt volt ugyan a számára, de jól működtünk együtt, megfelelően vizsgázott nálunk. Úgy gondolom, a második futam alkalmával már közelebb tud férkőzni a nagyfiúkhoz. Kedveli a lengyel pályákat, így szerintem hiba lenne kihagyni őt a sorból."

Lara