l1
l2


 

Ogier jövőre is maradna az M-Sportnál, ha beszáll a Ford

Június 16.
A világbajnokság félig-meddig privát csapata, az M-Sport lehet, jövőre teljes egészében élvezheti a Ford támogatását a sorozatban. Ha ez megtörténik, akkor Malcolm Wilson négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastien Ogier maradhat, de ha a körülmények nem változnak, megeshet, hogy a francia máshol folytatja pályafutását.

Sebastien Ogier a Volkswagen szárnyai alatt szerzett világbajnoki címeinek köszönhetően népszerűnek számított a sorozatban szereplő márkák körében. A német egyesület hirtelen kivonulása után azonban megnehezítette versenyzői életét, hiszen akkor kényszerültek csapatváltásra, amikor már a Citroen, a Hyundai, az újonnan belépő Toyota és lényegében az M-Sport is megtervezte már felállását. Akadtak azért még apró lyukak, amibe befértek – Sebastien Ogier így tavaly télen befért Malcolm Wilson csapatához, az M-Sporthoz. Az együttműködésnek köszönhetően pedig a francia tovább folytathatja királykategóriás menetelését egy legújabb generációs Ford Fiesta WRC volánjánál.

Nem is kezdett rosszul - Monte Carlo-ban rögtön győzelemmel debütált az új járgányban, legutóbb a portugál futamon sem volt tőle gyorsabb, most pedig 18 ponttal vezeti az összetettbeli ponttáblát versenytársa, Thierry Neuville előtt.

"A szezon felénél vagyunk, és nem titkolom, hogy már most foglalkozom a jövőmmel, a következő évvel. Szeretnék jó pozícióban maradni." - kezdte gondolatait Ogier. "Nem mondom, hogy a körülmények rosszak lennének, de azért figyelembe kell venni, hogy az M-Sport nem teljesen gyári csapat, és egy idő után már nehezebb lesz tartani a lépést a gyári csapatokkal. Szeretem a stabilitást, és egyébként örülnék neki, ha a Ford teljes mellszélességben mögénk állna, mert szívesen maradnék a csapatban."

"Ha a Ford jön, akkor úgy gondolom, maradok. Természetesen meg kell várnunk a döntést, majd figyelembe kell venni a feltételeket, és ennek fényében néhány dolgon nem árt majd változtatni. Ez lenne az első számú opcióm, de ha lépni kell, akkor nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, mint tavaly, hogy novemberben kapkodom a fejem, merre tovább."

Malcolm Wilson az idei szezonban igazán ütős kis bandára tett szert, hiszen Sebastien Ogier győzelmei mellett Ott Tanak is begyűjtött már egy elsőséget Szardínián, illetve Elfyn Evans szintén esélyes volt a legjobb helyre, de végül másodikként fejezte be az argentin küzdelmeket. Ezen eredmények mellett pedig nem szabad elfelejteni, hogy az M-Sport Fiesta WRC autói idén mindegyik futamon felgurulhattak dobogóra.

Wilson belátja, hogyha a finanszírozás nem javul, akkor Ogier érthető módon odébb állhat. "Dolgozunk azon, hogy minden a lehető legjobb legyen, de ha nem sikerül célt érnünk, akkor megértjük Sebastien döntését. Lényegében két megoldás lehet - vagy találunk egy komolyabb támogatót, vagy tényleg megpróbálunk a Forddal dűlőre jutni. Ha ezek közül egyik sem valósul meg, akkor szerintem sincs esélye, hogy nálunk meg tudjuk tartani Seb-et.”

Lara