l1
l2


 

Neuville: "Megvan a helyünk az élmezőnyben"

Június 16.
Thierry Neuville ugyan sorozatban ötödször állhatott dobogóra a Szardínia ralin, de a belgának nagy valószínűséggel nem ez lesz az idei kedvenc. A Hyundai Motorsport versenyzője több versenytársához hasonlóan kikelt magából, de a célban már ő is tudott minek örülni.

Harmadik hellyel büszkélkedhettek, Thierry. Fék gondok ugyan közbeszóltak a hétvégén, de ezek a pontok azért jól jöttek, hogy Sebastien-hez közelebb férkőzz.

Neuville: "Kicsit csalódott vagyok, bár mindezek ellenére teljesítettem a célom, ami egyébként az volt, hogy Sebastien előtt fejezzem be a futamot. A problémák függvényében szerettem volna kitűzni egy megfelelő eredmény, és lényegében ez is összejött, hiszen dobogón végeztünk. Örülök ennek, a győzelemért ugyan most nem tudtunk harcolni, de megvan a helyünk az élmezőnyben. Jari-Mattival és Haydennel is volt bőven adok-kapok. Ezek a fék gondok nem kellettek volna. Remélem, a következő futamon megint jókat csatázhatunk."

A fékeket most hagyjuk kicsit – ezen kívül hogyan érezted magad az autóban a hétvégén?

Neuville: "Összességében nézve egy remek hétvégén vagyunk túl. Az első napon igazán erősek voltunk. Murván ugyebár az első nap nagyon kemény a rajtsorrend miatt azoknak, akik összetettben az élen állnak, de ezt figyelembe véve sikerült jó időket autózni. Néhol kicsit már határon éreztem az autót, de nem volt komolyabb gond, így utólag visszagondolva elégedettek vagyunk. Sebastien-t bőven sikerült magunk mögött tartani, ha jól emlékszem, körülbelül fél perccel voltunk jobban tőle - ez fantasztikus eredmény nekünk. Aztán szépen lassan jöttek a gondok, de végül minden jól alakult és most már mosolyoghatunk.”

Most Lengyelország következik – mi lesz a felkészülés alatt?

Neuville: "Nagyon elfoglalt leszek, hogy őszinte legyek."

Ah, szóval Ypres Rally szereplés...

Neuville: "Még azért ezen kívül is van bőven tennivaló - néhány napos tesztet azért be kell iktatni lengyelre, aztán jöhet csak az Ypres Rali, ami lényegében szintén egy jó kis felkészülés lesz. Rajongóim előtt nem lehet más a célom, mint a győzelem. Bízom benne, hogy sikerül majd ezt teljesítenem. Aztán jöhet Lengyelország, ahol szintén dobogóra szeretnék állni."

Gratulálunk Nicolas! Thierry ugyebár azt mondta, hogy fontos volt Sebastien előtt maradnotok. Az általad kitűzött cél is teljesült a hétvégén?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Nagyon kedvező futam volt most ez a számunkra. Thierry csodálatos vezetést mutatott be, különösen pénteken. Hihetetlen, hogy az összetettbeli tízedik helyen is megfordultunk, most pedig a dobogón ünnepelhetünk. Próbáltunk maximálisan összpontosítani a technikai problémák ellenére."

Lengyelország egy újabb kihívást jelentő esemény, komoly sebességekkel. Mire számítasz:

Gilsoul: "Nagyon élvezem a lengyel utakat, különösen a tempó miatt. Bízom benne, hogy a felkészülés egy jó eredményhez segít majd minket."

Latvala: "Ez a sport a szenvedélyem, emiatt voltam frusztrált"
Tanak: Ritka, hogy önszántamból követek el hibát

Lara