l1
l2


 

Kopecky imsét a csúcson

Július 12.
Jan Kopecky hazájában már elnyerte az idei év bajnoki címét is, mindezek ellenére a Skoda cseh tehetsége nem tétlenkedik – a Rally Bohemia sikerei után most az Európa Bajnokság zlíni állomására gyúr, ahol a már megszokott Skoda Fabia R5-össel szeretne bizonyítani.

Az Európa Bajnokság következő állomása ugyan még Lengyelország lesz, de a sorozat legnépszerűbb eseményére, a Barum Rally Zlin-re rengeteg versenyzőpáros készül – többek között az a Jan Kopecky is, aki nemrégiben a Rally Bohemia-n aratott győzelmét követően a cseh bajnoki címet is elhódította. A csehek kedvencének nem akadt komoly ellenfele az idei szezonban, így simán behúzta a Bohemia győzelmet, zsinórban ötödszörre. A cseh futam történelmében egyébként az egyik legsikeresebb pilóta, hiszen pályafutása során összesen hétszer kaparintotta meg az első helyet. Bajnoki cím tekintetében 2004, 2012, 2015 és 2016 után az ötödik elsőségnek örülhetett a Bohemia céljában.

Most ugyan egy kis fellélegzés következik a Skoda párosánál, de hamarosan megkezdődik a készülődés az augusztus 25-én elrajtoló Barum ralira, ahol nemcsak maguknak szeretnének kellemes kilométereket okozni, hanem látványos autózással és egy jó eredménnyel szeretnék megköszönni a nézőknek az idei támogatást.

"Jan és Pavel neve már szinte összeforrott a márkával, nagyon büszkék vagyunk arra az eredményre, amit eddig és az idén is elértek." - mondta a Skoda Motorsport főnöke, Michal Hrabánek.

Kopecky egyébként aktív pályafutása alatt nemcsak hazájában ért el sikereket. 2013-ban kontinensviadalunk legjobbja lett, mely mellett letette névjegyét még a világbajnokság állomásain illetve a csendes-óceáni-ázsiai sorozatban is.

Lara