l1
l2


 

Lukjanuk és négy magyar páros a lengyel EB futamon

Július 28.
Igazán erős nevezési listával büszkélkedhet az Európa Bajnokság lengyel állomása - a Rzeszow ralin huszonhárom csúcskategóriás R5-ös autó lesz ott a rajtnál. A jelenleg bajnoki címre esélyes Magalhaes és nagy vetélytársa, Kajetanowicz mellé visszatér Alexej Lukjanuk, akikhez még négy magyar páros csatlakozik augusztus első hétvégéjén.

A szezon második felében az Európa Bajnokság is kezd magához térni – az augusztus végi cseh állomás népszerűsége egyértelműen töretlen, előtte azonban még Lengyelország déli részén tudják le versenykilométereiket a párosok. A Rzeszow ralin az EB mezőnye nem kevesebb, mint huszonhárom R5-ös autóval büszkélkedhet.

A sorozat ötödik futamán a bajnokság élén álló Bruno Magalhaes is ott lesz egy Skodával. A portugálnak nem lesz könnyű dolga, hiszen az a Kajetan Kajetanowicz törhet borsot az orra alá, aki a hazai pálya előnyei mellett rajongói szeretetét is nagyban élvezheti majd jövő hétvégén. A két élmenő között mindössze 14 pont különbség van, így a csata garantált lesz közöttük, ha a technika és a körülmények is úgy akarják.

A 2016-os felvonást egyébként Kajto határozottan behúzta az előtt a Bryan Bouffier előtt, aki idén sem hagyja ki a showt. A francia természetesen nem szeretné annyiban hagyni a dolgot, főként azért sem, mert három lengyel bajnoki cím már a zsebében lapul, és az előző szezonbeli második helyen akár javítana is, ha az égiek úgy akarják egy Ford Fiesta R5-össel.

Nagy lelkesedéssel újból az EB köreiben köszönthetjük a májusban komoly balesetet elszenvedő Alexej Lukjanukot. Az orosz elmondása szerint még közel sincs tökéletes állapotban - a teszt során elszenvedett sérülések nem feltétlen tekinthetők még gyógyultnak, de visszazökkenne már a versenyzésbe, és ennek örömére beadta jelentkezését a lengyelek futamára, állandó navigátorával, Alexej Arnautovval karöltve, és egy Ford Fiesta R5-össel. Komoly eredményt nem tűzött ki célul, csupán a visszaszokást szeretné elkezdeni.

Nevek között azért még tovább csemegézhetünk – a világbajnokság aktív résztvevője, Mads Ostberg is elutazik például Rzeszowba az Adapta Motorsport által felkészített Fiestával. A nagy konkurens R5-ös márka, a Fabia is szép számban hoz nekünk még olyan versenyzőket, akik azért okozhatnak meglepetéseket. Grzegorz Grzyb, Nikolaj Grjazin vagy éppen Jan Cerny is fel-felvillanhat Rzeszow útjain.
Talán a város közelsége is közrejátszhat abban, hogy négy magyar páros jelentkezett a versenyre. Botka Dávid és Ferencz Ramón navigátora egy Fabia R5-össel, Német László és Szegő János egy Fiesta R5-össel, ifjabb Érdi Tibor és Papp György a Mitsubishivel, míg Klausz Kristóf és Csányi Botond az R2-es 208-assal rajtolnak el augusztus 3-án Rzeszow-ból.

A 2017-es Rally Rzeszow EB mezőnyének nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33