l1
l2


 

Loeb letesztelte a C3 WRC-t

Augusztus 10.
Sebastien Loeb tapasztalt raliversenyzőnek számít, a keddi Citroen C3 WRC teszten azonban számára is megmutatkozott valami új. A kilencszeres világbajnok először tette próbára a legújabb generációs C3 WRC–t, rögtön nehezített időjárási körülmények között, ennek ellenére pozitív élményekkel kezdte az ismerkedést.

Az elmúlt hónapban már felmerültek az eshetőségek a Citroen Racing és Sebastien Loeb újbóli kapcsolatba kerülésével - ez a tény pedig be is bizonyosodott, hiszen kedden ténylegesen próbára tehette a legújabb generációs C3 WRC-t a kilencszeres világbajnok. "Nagyon jó érzés volt vele autózni. Lenyűgözően gyorsabb ez a fejlesztés a kanyarokban az elődökhöz képest." - osztotta meg első gondolatait Loeb.

A Strasbourg melletti Moselle régióban jelölték ki azt a pályát, melyen Loeb és állandó partnere, Daniel Elena táncba vihette a Citroen legfrissebb modelljét. Bizonyos szemszögből kedvező időjárási körülményeket fogott ki a csapat, hiszen reggel az eső volt a jellemző, ám délutánra felszáradt az aszfalt, így két legyet üthettek egy csapásra. Az elején, vizes utakon Loeb kicsit tapogatózva kezdett neki a napnak, a vége felé azonban, ahogy felszáradtak a kanyarok, a francia egyre bátrabban nyomta a gázpedált.

"Nincs tapasztalatom az új generációval, így csak a régi WRC-khez tudom hasonlítani, és azt kell mondjam, azokhoz képest minden része valahogy egy kicsit jobb! Reggel az esőben azért óvatosan kezdtem neki, hiszen ismerkednünk kellett egymással. Nem csendes esőről volt szó, szakadt rendesen, és a kemény gumik sem éppen a legtökéletesebbek voltak ezekre az utakra. Az autó nekem idegesebbnek tűnt az elődökhöz képest, de száraz időben bátrabb voltam vele, és akkor már teljesen jól éreztem magam benne." - mondta Loeb a C3-asról a tesztet követően.

A keddi kis összejövetelt abszolút hasznosnak bizonyult a francia márka mérnökei és természetesen Yves Matton, a csapatfőnök számára - Loeb elsősorban azt tanácsolta nekik, hogy a vezethetőség javítására helyezzék most a hangsúlyt.

"Amikor szárazon autóztam, egészen kezes volt, viszont esőben azért keményebb dolog volt megfelelően irányítani. Véleményem szerint ezen kell első körben javítani."

A jövővel kapcsolatosan és a világbajnokságra való aktív visszatérésre Loeb negatív válasz adott, hiszen szerinte ez csak egyszeri alkalom volt, mely tökéletes lehetőséget biztosított neki az új generáció tesztelésére, illetve volt VB-s csapatának, a Citroen Racingnek is szívesen segítségére volt a jövőbeli sikerek elérésének reményében.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33