l1
l2


 

Mennyit ér a Citroennek Mikkelsen második helye!?

Augusztus 23.
Ismét boldog csapat képét festette a Citroen Racing a Német Rali céljában, Andreas Mikkelsen révén március eleje után ismét felállhattak a dobogóra. Elvileg ez volt Mikkelsen utolsó Citroen-es versenye az idén - vajon lesz folytatás?

Andreas, ragyogó eredménnyel végeztél Németországban. Elégedett vagy ezzel a második hellyel?

Mikkelsen: Természetesen nagyszerűen érzem magam. Amikor megláttuk az időjárás előrejelzést, rögtön úgy gondoltam, nem lesz esélyünk a dobogós helyekre. Az első naptól kezdve kihívások sorával találtuk szembe magunkat. A szőlőültetvények övezte szakaszok nagyon bejöttek, és ez szerencsére az időeredményeken is meglátszódott. Kitartottunk pénteken, mert az előrejelzések szerint szombatra és vasárnapra jő időt jósoltak, így arra próbáltam építeni. Nagyon örülünk a második helynek – ez nemcsak nekünk, hanem a Citroennek is kellett már.

Mennyire éreztél nyomást a harmadik helyen érkező Sebastientől?

Mikkelsen: Tavaly úgy érkeztem a Panzerplatte-ra, hogy az élen álltam, Seb pedig ott gyorsabb tudott lenni tőlem, és átvette a vezetést. Valahogy nem éreztem akkor azt a terepet, most azonban jobban tudtam kontrollálni a dolgokat, a felkészülésnek köszönhetően. Mindössze egyszer követtem el egy apró hibát – egy megforgás miatt csak a tizenegyedik időt értem el, de szerencsére nem került veszélybe a második hely.

Ez egyértelműen fontos eredmény a számodra és a Citroennek is. A futam előtt azt mondtad, hogy idén utoljára állsz rajthoz Németországban a csapat színeiben. A következő három esemény felállása változatlan?

Mikkelsen: Nem lenne rossz azért mindenhol ott lenni. A legfontosabb dolog most az, hogy megtaláljam a helyem, ahol a jövő évi bajnokságot elejétől a végéig tudom teljesíteni. Hogy ez a csapat számomra a Citroen lesz-e vagy sem, azt még nem tudom. Ez egyébként a harmadik futamom volt a C3-asban – hogy lesz-e még lehetőségem idén, azt majd meglátjuk nemsokára.

Anders, egy kemény hétvégén vagytok túl, de úgy gondolod, megérte a küzdés?

Anders Jaeger (Andreas Mikkelsen navigátora): Nagyon készültünk erre a futamra, hiszen utoljára tavaly Spanyolországban volt szerencsénk aszfalthoz. Németország nem egy könnyű rali. Lényegében második helyünk kulcsa az volt, hogy a pénteki nehéz kilométereken amennyire csak tudtunk, túltettük magunkat és megpróbáltunk a hétvégére építeni. Hatalmas köszönettel tartozunk a Citroennek, hogy egy tökéletes autót adott nekünk. Abszolút elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Minden megfelelően ki volt dolgozva az itinerben?

Jaeger: Természetesen próbáltunk a legtöbb részletre odafigyelni a felírás során. Az időjárás változott, ebből kifolyólag a pálya minősége is romlott, ahogy a csapatok végigmentek rajta. De csodálatos munkával végre dobogón végeztünk.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33