l1
l2


 

Ogier: Jó lenne, ha értékelnék az erőfeszítéseinket

Augusztus 23.
Sebastien Ogier ugyan győzelmi reményekkel érkezett a német vb futamra, de végül a megszerzett harmadik hellyel sem csalódott. Ogier célja az volt, hogy az összetettben növelje előnyét belga vetélytársával szemben - ez pedig remekül sikerült.

Sebastien, mit éreztél akkor, amikor megtudtad, hogy legnagyobb riválisod, Thierry Neuville a verseny feladására kényszerült?

Ogier: Abban a pillanatban egy kicsit minden megváltozott. Szombaton és vasárnap törekedtünk a legjobbra, de a péntek kemény volt. Délután például egy rossz gumiválasztásba nyúltunk bele. Ha olyan szoros csatában vagy a bajnokságban, mint ahogy idén én Thierry-vel, akkor tényleg félve nyúlsz olyan esőgumikhoz, amiket előtte nem feltétlen használtál még. Ha másabb a pontállás, másként gondoljuk a dolgokat, de ebben a helyzetben komolyan meg kellett fontolni a döntést. A nap második felében akkor még küzdöttünk az autóval, de végül minden a legjobban alakult. Miután megtudtuk, hogy Thierry kiállt, onnantól kezdve a biztosra mentünk, nem akartunk kockáztatni. Ott nagyon nyomta, lehetetlen volt bevenni őt ezen a hétvégén. Andreas nem sokkal volt előttünk, de a tempót végig tartotta, és nem tudtunk nagyon közel kerülni hozzá. Így a plusz három pontot inkább elengedtük, és a biztosabb pozíció lebegett a szemünk előtt. A bajnokságot tizenhét ponttal vezetjük, így összességében jó hétvégénk volt.

A powerstage plus pontjaihoz hogyan viszonyultál? Itt mennyire számítottak az extra pontok?

Ogier: Láttam, hogy Thierry pont nélkül végzett, így nem feltétlen volt tétje nekünk, viszont több versenytársam nagyon küzdött érte. Azért a maximum pontért nagyon sok rizikót kellett volna bevállalnunk. Két pontot azért elvittünk az utolsó szakaszról, így annyira nem volt rossz a zárás.

A jövőddel kapcsolatosan korábban azt nyilatkoztad, hogy még szeptember vége előtt tisztázni szeretnéd, hogyan tovább. Most egy kis szünet következik – a következő hat hét hogyan fog telni?

Ogier: Abban biztos vagyok, hogy Spanyolországban már többet tudok erről mondani. Nagyon jó dolog lenne, ha az M-Sport megkapná a gyári támogatást. Amit az idei évben elért a csapat, az elképesztő! A konstruktőri táblát privát csapatként vezetjük. Jó lenne látni, hogy ezeket az erőfeszítéseket értékelik is.

Tehát ha a csapat gyári támogatottságot kapna, akkor maradnál?

Ogier: Igen, ezt többször említettem is már. Nem egyszerű a helyzet akkor, ha minden évben új csapatnál kezded a szezon. Idén azért kellett egy kis idő, míg hozzászoktam az autóhoz és a csapathoz. Ha ezt a munkát közösen tudnánk folytatni, akkor tényleg erősek lehetünk 2018-ban. De ehhez kell egy kicsit több támogatás.

Julien, a szezonból még három futam van hátra. Szoros harc van még mindig az összetettbeli helyekért, ami igazán motiváló, nem igaz?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): Remélem, hogy a rajongók a most következő három futamot is figyelemmel fogják követni, hiszen komoly harcok vannak a helyekért. A hat hetes szünet után mindenki újult erővel, pontokra éhezve fog visszatérni, ebben biztos vagyok.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33