l1
l2


 

A bajnoki cím lebeg Tanak szeme előtt

Augusztus 23.
Ott Tanak az idei évben már másodszor bizonyult a legjobbnak a Fiesta WRC-vel, a murvás Szardínia Rali után az észt fiú aszfalton is bizonyított, mely győzelem különösen fontos volt csapatának, hiszen Malcolm Wilsonék Németországban még sohasem tudtak felülkerekedni a többieken, de vajon mire lesz elég az év végén?

Ott, második világbajnoki győzelmedet ünnepelhetted a hétvégén. A német elsőség különösen kedves számodra, hiszen aszfalton bizonyultál a legjobbnak - csapatod pedig eddig még soha nem tudott győzni itt. Mit érzel most?

Tanak: "Nagyszerű hétvége volt, nagyon jó érzés visszagondolni a versenynapokra. Egy bonyolult verseny volt ez, különösen nehéz körülményekkel, hiszen a szélsőséges időjárási viszonyok miatt az útra is nagyon sok kosz, por került fel. Gumiválasztás tekintetében kicsit bátrak voltunk, a csapatban mondták, hogy nem biztos, jó döntés lenne ezt a szettet feltenni, de végül minden a legjobban alakult."

A rali nagyrésze hibamentes volt a számodra?

Tanak: Az eső után a körülmények nagyon sokat javultak. Sokkal jobb volt a tapadás és így határozottabban ki tudtuk használni a határokat.

Egy magabiztos Ott Tanakot láthattunk. Ez azért lehet, mert egyszer már győztél, és jobban tudtad kontrollálni a rád nehezedő nyomást?

Tanak: Biztos vagyok benne, hogy ez is hozzásegített. A hétvége legmeghatározóbb része szerintem az első Panzerplatte volt, ahol mindössze négy tizeddel maradtam el Seb-től (Ogier). Itt bebizonyosodott, hogy közel tudok lenni hozzá, és ha végig tudom koncentrálni a futamot, akkor ez a tempó tartható lesz a célig.

Azt gondoltuk, hogy a powerstage kulcsfontosságú lesz a számodra a plusz pontok miatt. A tizedik idő ellenére ez azért előtted lebegett?

Tanak: Bevallom őszintén, nem igazán. A bajnokságot figyelembe véve minden pont számít, és nem szerettem volna határon autózni, mindent beleadni - inkább a biztos húsz pont volt előttem. Szóval gondolkodtam, nem mentem fejjel a falnak. Természetesen a toppon kellett volna lennünk, de ebben a helyzetben inkább a biztonság volt a fontosabb.

Mit gondolsz az esélyeidről az összetettet figyelembe véve?

Tanak: Az utolsó pillanatig tartani fognak a harcok. Az előttem lévő két sráchoz közelebb tudtam kerülni ezzel a győzelemmel. Három futam még hátra van és nem feltétlen nagy a különbség közöttünk, így meglátjuk majd, mi lesz. Mindent bele fogunk adni, hogy év végén a lehető legjobb helyet szerezhessük meg.

Martin, ettől jobb harmincadik szülinapi ajándékot el sem képzelhetsz. Hogyan érzed magad?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): Az érzés elmondhatatlan, hatalmas köszönet ezért Ottnak. Aszfalton mindig is nehéz győzelmet szerezni, de a pénteki időjárási körülmények miatt különösen nehéz feltételekkel küzdöttünk meg. A vége azonban tökéletes volt.

Tény és való, hogy a péntek kemény versenynap volt. Hogyan vészeltétek át?

Jarveoja: Jó gumiválasztásunk volt. Ez volt a német győzelem kulcsa.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33