l1
l2


 

Kopecky nyerte a Barum Rali első napját

Augusztus 27.
Hazai siker született a Barum Rali első napján, Jan Kopecky egyenletes tizenhat másodperccel vezeti a Rally EB cseh futamán. Kopeckyt Alexej Lukjanuk követi, míg a dobogó harmadik fokára Vaclav Pech léphetett fel. .

A péntek késő esti, rendhagyó városi szuperspeciál szakasz után szombaton kilenc szakasszal folytatódott az Európa Bajnokság cseh állomása. A nap legjobbja a Skoda Motorsport támogatottságát élvező Jan Kopecky lett, aki a kilenc rész alatt tizenhat másodperces előnyre tudott szert tenni. A csehnek igazából gondmentes napja volt, szépen autózott, ezt mutatja a szombati öt begyűjtött szakaszgyőzelem is. "Az élen állok, de azt kell mondjam, hogy egy nehéz napon vagyok túl, komoly csatával. Az autóval nagyjából minden rendben van, várjuk a holnapot."

A második helyen szinte hallhatóan toporgó Alexej Lukjanuk már nem mondhatja el, hogy gond nélkül tudta le a szombati kilométereket. Az orosz még láthatóan lábadozik balesetéből, mindezek ellenére viszont tiszteletre méltó az autózása. A nap első felében több szakaszon keresztül egy-két másodperc választotta őt csak el Kopecky-től, azonban a hetedik Semetínen a kormányszervó közbeszólt, így megnőtt a két harcos társ különbsége. A technika mellett azonban apró hibák is becsúsztak a számításba - pár megforgás, pörgés, féktáv elnézés azért becsúszott Lukjanuk menetrendjébe szombaton, de még így is mondhatni csak tizenhat másodperccel áll a második helyen.

A harmadik helyet az a Vaclav Pech birtokolja, aki szintén Barumos matadornak számít. A Minit Fordra cserélő versenyző tisztes távolból követi az előtte zajló harcot – Lukjanuk mögött harminc másodperccel várja a vasárnap reggeli rajtot.

A negyedik idő Marijan Griebelé, akit Roman Kresta és Tomas Kostka követ. Hetedik Jan Cerny, míg a bajnoki címvédő lengyel Kajto ezúttal csak egy nyolcadik idővel elégedhetett meg szombaton este.

Magyar párosaink közül a legjobban Botka Dávid áll az összetettben, aki tizenhetedikként zárt szombaton. Érdi Tibor kategóriájában nem talál legyőzőre, és ha kitart a verseny végéig, valószínűleg győztesként ünnepelhet, ugyanis Zelindo Melegari mögötte a második helyen közel három perccel áll.

A 2017-es Barum Czech Rally Zlin szombati versenynapjának eredménye:
1. Kopecky Jan/Dresler Pavel, Skoda Fabia R5 1:04:07.6
2 Lukyanuk Alexey/Arnautov Alexey, Ford Fiesta R5 +0:16.6
3. Pech Václav/Uhel Petr, Ford Fiesta R5 +0:47.5
4. Griebel Marijan/Kopczyk Stefan, Skoda Fabia R5 +1:09.7
5. Kresta Roman/Stary Petr , Skoda Fabia R5 +1:13.0
6. Kostka Tomás/Kucera L., Skoda Fabia R5 +1:14.5
7. Cerny Jan/Cernohorský P., Skoda Fabia R5 +1:20.8
8. Kajetanowicz K./Baran Jaroslaw Ford Fiesta R5 +1:21.2
9. Koci Martin/Schovánek F., Skoda Fabia R5 +1:46.1
10. Valousek Pavel/Havelková V., Skoda Fabia R5 +1:49.5
17. Botka Dávid/Mesterházi M., Skoda Fabia R5 +3:33.7
22. Német László/Szegő János, Ford Fiesta R5 +5:49.1
39. Érdi T./Papp György, Mitsubishi Lancer Evo X +9:33.6...

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33